Sıcaklıklar eksiye düştü, üreticiler nöbette

Muğla'nın Fethiye ilçesinde son 3 gündür etkili olan soğuk hava, sera üreticilerine don nöbeti tutturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sıcaklıklar eksiye düştü, üreticiler nöbette

Muğla'nın Fethiye ilçesinde son 3 gündür etkili olan soğuk hava, sera üreticilerine don nöbeti tutturuyor. Sıfırın altına inen hava sıcaklığı karşısında ürünlerini korumak isteyen üreticiler, seralarında soba yakmaya başladı.

Balkanlardan gelen ve tüm ülkede etkisini gösteren soğuk hava dalgası Fethiye'deki üreticileri alarma geçirdi. Gece sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları nedeniyle ilçedeki domates üreticileri seralarında yeniden soba yakmaya başladı. Hava kararınca sera içinde ellerinde termometrelerle nöbet tutan üreticiler, sıcaklık değerine bağlı olarak sobaları ateşliyor. Özellikle seraların yoğun olarak bulunduğu Karaçulha ve Çamköy beldelerinde bu durum her aile için aynı işliyor.

Karaçulha'da domates üretimi yapan Süleyman Çukur, her kış mevsiminde yaşadıkları sıkıntıların yeniden başladığını söyledi. Hava sıcaklıklarının eksi seviyelere düşmesi ile birlikte evlerinden kalkıp seralara geldiklerini anlatan Çukur, domateslere kışın bir çocuk gibi baktıklarını ifade etti. Çukur, "Şuanda don almasın diye sobaları yakıyoruz. 3-4 gündür nöbet tutuyoruz. Bugün en soğuk gün. Kara kış giriyor. Bu günlerde hep nöbetteyiz. Sabaha kadar sobaları yakıp ürünlerimizi korumaya çalışıyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar