Sıcaklar arttı, cankurtaranlar alarma geçti

Havaların ısınmasıyla serinlemek isteyen vatandaşlar sahillere akın ediyor. Boğulma olaylarının önüne geçmek isteyen yetkililer ise sahillerde cankurtaran ekiplerini devreye soktu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Sıcaklar arttı, cankurtaranlar alarma geçti

Havaların ısınmasıyla serinlemek isteyen vatandaşlar sahillere akın ediyor. Boğulma olaylarının önüne geçmek isteyen yetkililer ise sahillerde cankurtaran ekiplerini devreye soktu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sahillerde yaşanan yoğunluğu göz önüne alarak, olası boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik Göl sahilinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı bronz- gümüş sertifikalı 19 personelle, 6 noktada botla cankurtaran hizmeti verilirken, yüzmeye elverişli olduğu tespit edilen bölgelere ise 5 bin 100 metre uzunluğunda mantar şeritler çekiliyor.

Yaz aylarında serinlemek ve yüzmek için denizden veya gölden faydalanan vatandaşların olası boğulma olaylarına karşı gerekli önlemler alınarak can güvenliğinin sağlanması amacıyla her yıl sahillerde güvenlik önlemi alan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, hizmet alanının genişlemesiyle birlikte tüm sahiller ve mesire alanlarındaki göletleri kontrol altına aldı. Özellikle mesire alanlarında yüzmeye uygun olmayan gölet, dere, baraj gölü gibi noktalara 203 adet tabela dikildi. ‘Bu bölgede suya girmek yasaktır’, ‘Güvenlik mantarları dışında denize girmek tehlikeli ve yasaktır’, ‘Kayalardan denize atlamak tehlikeli ve yasaktır’, ‘Cankurtaranların talimatlarına uyunuz’ yazılı tabelalarla, vatandaşlar olası boğulma ve yaralanma olaylarına karşı vatandaşlar uyarılıyor.

SAHİLE PARALEL YÜZELİM

Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik Göl sahillerini baştan sona inceleyen ekipler, yüzmeye uygun güvenli alanları da tespit edip, bu bölgeleri mantarlarla işaretliyor. Mantarlama çalışmaları hızla sürerken, tüm sahillerde toplam 5 bin 100 metrelik mantarlama çalışması yapılacak. Gemlik, Küçükkumla, Kumsaz, Karacali, Karacabey Yeniköy ve Mudanya olmak üzere 6 noktada 6 botla denizde devriye gün boyu devriye atılıyor. Bronz-gümüş sertifikalı toplam 19 itfaiyeci tarafından mobilize olarak cankurtaran hizmeti verilirken, güvenli bölgeyi geçen ve fazla açılan vatandaşlar, bot üzerinden megafonla sürekli uyarılıyor. Cankurtaran ekipleri, "Sahile paralel yüzelim, açılmayalım, denize dalgalı" şeklinde anonslar yapılıyor.

UYARICI TABELALAR HAZIRLANDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, sahillerde her yıl aldıkları güvenlik tedbirlerinin bu yıl sınırların genişlemesiyle birlikte daha da geniş bir alana yayıldığını söyledi. Vatandaşların güvenli bir ortamda denizin keyfini çıkarması için her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Doğan, "Üzücü olayların yaşanmaması için sadece güvenlik tedbirleri yeterli değil. Bu nedenle halkımızı tehlikelere karşı bilinçlendirmek için hem deniz ve göl sahillerine hem de gölet, baraj gölü tüm alanlara uyarıcı tabelalar astık. Bu uyarılara halkımızın mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Bunun yanında denizde devriye atan cankurtaranlarımızın talimatlarına mutlaka uyulması gerekir. Bizim tek amacımız halkımızın güvenliğini sağlamak. Yaz aylarını herhangi bir üzücü olay yaşamadan geçirmeyi diliyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar