Sıcak hava Batmanlıları bunalttı

Hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşınca Batman'da Dicle kenarı, Batman çayı, dere ve havuzlar sıcaktan bunalanların adresi oldu. Sıcak hava ve Ramazan sebebiyle Batman sokakları ise boş kaldı. Zorunlu olarak dışarı çıkmak zorunda kalanlar,...

Google Haberlere Abone ol
Sıcak hava Batmanlıları bunalttı

Hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşınca Batman'da Dicle kenarı, Batman çayı, dere ve havuzlar sıcaktan bunalanların adresi oldu.

Sıcak hava ve Ramazan sebebiyle Batman sokakları ise boş kaldı. Zorunlu olarak dışarı çıkmak zorunda kalanlar, sokak ve caddelerde musluklardan akan sularla serinlemeye çalıştı.

Batman'da gündüz saatlerinde dışarı çıkamayan çocuklar şişme havuzlarda serinledi. Gençlerin havuzlara akın ettiği ilde küçük çocuklar bahçe ve teraslara kurulan şişme havuzlara girdi. Öğlen saatlerinde sokak ve caddelerin boş olduğu Batman'da vatandaşlar sıcaklardan korunmak için çeşitli yöntemlere başvurdu.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda bir ayda 11 madalya kazanan Batman Spor Akademisi Kulübü sporcuları sıcağa rağmen çalışmalarına devam etti. Sporcular, Ağustos ayında yapılacak Türkiye şampiyonasına 42 derece sıcakta hazırlandı. Batman Spor Akademisi Kulüp Derneği Başkanı A. Aziz Velioğlu, "Havalar çok sıcak ama hedeflerimize ulaşmak için çalışmak zorundayız." dedi.

CİHAN

Yorumlar