SGK, yurtdışı sigorta borçları ödenmesinde online tahsilata geçti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, 02.05.2014 tarihinden itibaren Yurtdışı Sigorta Borçlandırmalarına ilişkin Türk Lirası olarak bildirilen borçlanma tutarlarının tahsilatını, işletimine açılan online tahsilat sistemi üzerinden...

Google Haberlere Abone ol
SGK, yurtdışı sigorta borçları ödenmesinde online tahsilata geçti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, 02.05.2014 tarihinden itibaren Yurtdışı Sigorta Borçlandırmalarına ilişkin Türk Lirası olarak bildirilen borçlanma tutarlarının tahsilatını, işletimine açılan online tahsilat sistemi üzerinden gerçekleştirmeye başladığı açıklandı.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Döviz olarak tahakkuk ettirilen meblağların tahsilinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için 14.07.2014 tarihli ve 2014/19 sayılı Genelge ile 08.05.2008 tarihinden önce yurtdışı borçlanma talebinde bulunanlardan, borç tahakkuku yapılmış olanların ve borç tahakkuku ile ilgili işlemleri devam edenlerin tahakkuk ettirilen borçlarına ilişkin dövizi, T.C. Merkez Bankasına veya yetkili bankalara satmaları ve döviz alım bordrosunu kuruma ibraz etmeleri zorunluluğu kaldırılmıştır." denildi.

Getirilen uygulama ile 08.05.2008’den önce yurtdışı borçlanma talebinde bulunanlar için ise "ABD doları olarak bildirilen borçlarını döviz bozdurmadan doğrudan ödeme tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru karşılığı Türk Lirası olarak ödeyeceklerdir." bilgisi verildi.

Yurtdışı borçlanma talebini 08.05.2008 tarihinden önce yapan başvuru sahipleri ise T.C. Merkez Bankası veya yetkili bankalara döviz satarak ve sattıkları dövize ilişkin döviz alım bordrosunu kuruma ibraz ederek tahakkuk ettirilen borçlarını ödedikleri bildirildi. ABD doları olarak bildirilen borçların on-line tahsilatına yönelik çalışmalar ise sürdürülmekte olup, en yakın zamanda uygulamaya geçileceği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar