SGK, sosyal güvenliğin önemini anlatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürü Musa Bulut, Sosyal Güvenlik Haftası süresince halka sosyal güvenliğin önemini anlatacaklarını söyledi.    Bulut, SGK il ve ilçe yetkililerinin de katılımıyla bir kafeteryada...

Google Haberlere Abone ol
SGK, sosyal güvenliğin önemini anlatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürü Musa Bulut, Sosyal Güvenlik Haftası süresince halka sosyal güvenliğin önemini anlatacaklarını söyledi.

    Bulut, SGK il ve ilçe yetkililerinin de katılımıyla bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülke genelinde 12-18 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası’nın kutlandığını hatırlattı. 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki kutlamalar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Bulut, “Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta Sosyal Güvenlik Haftası kutlanmaktadır. Toplumda sosyal güvenlik konusundaki farkındalığın artırılması, özellikle vatandaşların hak ve yükümlülükleri ile kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirilmesi amacına hizmet etmesi yönüyle bu hafta büyük önem arzetmektedir.” dedi.

    Bu doğrultuda Trabzon’da da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Bulut, hafta boyunca kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okullar, üniversite öğrencileri ziyaret edilerek sosyal güvenliğinin öneminin anlatılacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar