SGK, ‘Paralel yapı’ haberlerini yalanladı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) bazı yayın organlarında yer alan ‘SGK’nın kayıp kamyonları ‘Paralel yapıya para taşımış’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SGK, ‘Paralel yapı’ haberlerini yalanladı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) bazı yayın organlarında yer alan ‘SGK’nın kayıp kamyonları ‘Paralel yapıya para taşımış’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Söz konusu 180 kamyon hurda malzeme ile ilgili 4 müfettişin soruşturma aşamasında olduğuna değinilen açıklamada, “Haberde iddia edildiği gibi soruşturmanın üzerinin kapatılacağı ya da kapatılmak istendiğine yönelik ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütülen soruşturma sonucunda hukuka aykırı eylem ve işlem tespit edilmesi durumunda ilgili personel ve diğer sorumlular hakkında idari ve adli işlemler başlatılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede sürmanşette yer alan ve bazı yayın organlarında ‘SGK’nın kayıp kamyonları ‘paralel yapıya para taşımış’ başlıklı haberlerde SGK İstanbul İl Müdürlüğü depolarında muhafaza edilen ve ihale ile satılması gereken 180 kadar kamyon ve TIR’lık hurda kağıt, bilgisayar ve malzemelerin ihale yapılmadan el altından 5 milyon TL’ye satıldığı, ayrıca Bağkur’dan SGK’ya devredilen 17 kamyonluk demirbaşın kayıp olduğu ve bu konuda devam etmekte olan soruşturmanın kapatılmak istendiğine dair iddialara yer verildi.

SGK’nın yaptığı açıklamada da SGK İstanbul İl Müdürlüğü tarafından 11 Temmuz 2013 tarihinde kurum başkanlığına gönderilen yazı üzerine iddia ve belgelerin soruşturulması amacıyla Başkanlık Makamı tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verildiği ifade edildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığınca 23 Ağustos 2013 tarihinde bir müfettiş görevlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada, konunun hassasiyeti ve soruşturma sürecinin en hızlı şekilde sonuçlandırılabilmesi amacıyla müfettiş sayısı daha sonra 4 kişiye çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Halen devam etmekte olan soruşturmanın son aşamaya geldiği belirtildi. Haberde iddia edildiği gibi soruşturmanın üzerinin kapatılacağı ya da kapatılmak istendiğine yönelik ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütülen soruşturma sonucunda hukuka aykırı eylem ve işlem tespit edilmesi durumunda ilgili personel ve diğer sorumlular hakkında idari ve adli işlemler başlatılacaktır.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar