SGK Müdürü Yılmaz: Kayıt dışı ile mücadelemizi bu yıl da sürdüreceğiz

Yozgat SGK İl Müdürü İsmail Yılmaz, geçen yıl kayıt dışı çalışma ile kapsamlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirterek, bu çalışmaya bu yıl da aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SGK Müdürü Yılmaz: Kayıt dışı ile mücadelemizi bu yıl da sürdüreceğiz

Yozgat SGK İl Müdürü İsmail Yılmaz, geçen yıl kayıt dışı çalışma ile kapsamlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirterek, bu çalışmaya bu yıl da aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

SGK İl Müdürü İsmail Yılmaz, düzenlediği basın toplantısı ile 2013 yılı çalışmalarını değerlendirerek, amaçlarının vatandaşa en iyi ve hızlı bir şekilde hizmet etmek olduğunu söyledi. Kendisinin müdür olarak göreve başlayalı bir yıl olduğunu hatırlatan SGK Müdürü Yılmaz, "Göreve başladığımızda ilk iş olarak personelimizin çalışma düzenini, iş tanımını ve birimleri oluşturduk. İkincisi, vatandaşımızın işlerini en hızlı bir şekilde yapmak için çalışma başlattık. Halkla ilişkiler birimini kurduk. Vatandaşımız artık elinde dosya katlarda gezmiyor. Halkla ilişkiler biriminde sırasını alıyor, televizyonunu izliyor, çayını içiyor, sırası geldiğinde de işlerini bu birimde hallediyor. Eğer sorun burada çözümlenmiyorsa üst kattaki ilgili birime yönlendiriliyor. Yaptığımız bu düzenleme kurumumuzda iş verimliğini oldukça yükseltti. Emek müracaatını yapmış vatandaşlarımızı SSK'lı olanları 18, Bağ-Kur'lu olan vatandaşlarımıza ise 16 günde maaşlarını bağlayabiliyoruz." dedi.

SGK olarak, kayıt dışı ile mücadelelerin ve denetimlerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Kayıt dışı ile mücadele konusunda seminerler düzenledik, ilçelerde toplantılar yaptık. Bizim amacımız, işverene baskın yapıp ceza kesmek değil. Biz önce kayıt dışı konusunda bütün işverenlerimizi uyarıyoruz. Daha sonra yaptığımız denetimlerde hala kayıt dışı istihdam devam ediyorsa gerekli cezaları kesiyoruz. Biz hem işvereni hem de işçinin haklarını gözetmek durumundayız. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Kayıt dışı istihdamda bir işçi kaza geçirirse işveren bunun altından kalkamıyor ve daha kötü sonuçlar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

SGK'nın ilçelerdeki birimlerini, personel takviyesi yaparak güçlendirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Bizim amacımız, ilçelerdeki vatandaşlarımızı, SGK ile ilgili işlerindeYozgat merkeze kadar yormamak, işlerini yerinde yapmak, sorunlarını yerinde çözmektir. Bu sebeple ilçe birimlerimizi güçlendiriyoruz, vatandaşımızın sorunlarını yerinde çözmek istiyoruz. Bu konuda da oldukça mesafe aldık.” dedi.

Geçen yıl 10'dan fazla iş yerinde yapılan denetimlerde 550 kişinin sahte sigortalı olarak tespit edildiğini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Vatandaşımız, iş yerinde çalışmadığı halde 250-300 TL ücret ödeyerek kendisini bir iş yerinde sigortalı olarak gösteriyor. Bu durum tespit edildiğinde, sigortalının sigortası geçmişe dönük olarak iptal ediliyor. Emekli olmuş ise yapılan yersiz ödemeler faizi ile birlikte geri, ilgili kişilerden tahsil edilmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu tür sahte sigorta işleminden kaçınmalarını istiyoruz." diye konuştu.

İl genelinde 18 bin 51 emekli sandığına, 26 bin 860 Bağ-Kur, 36 bin 868 SSK olmak üzere 81 bin 779 kişinin aktif olarak sosyal güvenlik kapsamında çalıştığını kaydeden Yılmaz, 61 bin 759 kişinin ise emekli olarak maaş aldığını ifade etti.



CİHAN

Yorumlar