Seyitömer işçileri oturma eylemi yaptı

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki linyit işletmesi çalışanları, işten çıkarılan arkadaşlarına destek için oturma eylemi başlattı.Çelikler Holding’e bağlı Seyitömer Linyit İşletmeleri, dün 18 işçiyi çıkarma kararı aldı. Bu...

Google Haberlere Abone ol
Seyitömer işçileri oturma eylemi yaptı

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki linyit işletmesi çalışanları, işten çıkarılan arkadaşlarına destek için oturma eylemi başlattı.

Çelikler Holding’e bağlı Seyitömer Linyit İşletmeleri, dün 18 işçiyi çıkarma kararı aldı. Bu duruma tepki gösteren fabrikada çalışanları, oturma eylemi başlattı. Arkadaşlarının işlerine geri dönmesi için oturma eylemi yaptığını söyleyen Adnan Talay (46), daha önce de çıkarılanlar olduğunu belirterek, “Biz de bu çıkışların durdurulmasını istiyoruz. Arkadaşlarla beraber doğal hakkımızı kullanıyoruz. Daha önce mahkemeye gidip ifade verdikleri için galiba şirket bunları suçlu görüyor, işten çıkarmış. Şimdi 18 kişi. Daha önce de bir 20 arkadaşımız gitti. Toplamda 40’a yaklaştı. Arkası kesilmeyecek galiba bunun. Biz doğal grev hakkımızı kullanıyoruz. Arkadaşlarımızın geri dönmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fabrika önünde oturan işçiler, işletme tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.

CİHAN

Yorumlar