Seyir halindeki TIR alev aldı, sürücü son anda kurtuldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde lastiği patlayan çimento yüklü TIR, seyir halindeyken alev aldı.

Google Haberlere Abone ol
Seyir halindeki TIR alev aldı, sürücü son anda kurtuldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde lastiği patlayan çimento yüklü TIR, seyir halindeyken alev aldı. Bir anda alev topuna dönen TIR, Fethiye ve Seydikemer itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülürken, yangın nedeniyle Fethiye Antalya kara yolu bir saat boyunca araç trafiğine kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Burdur'un Bucak ilçesinden Muğla'nın Marmaris ilçesine çimento götüren Nasuh Demirdağ'ın kullandığı 20 U 1299 plakalı TIR, dün gece saat 24.00 sularında Seydikemer ilçesi Kavaklı mevkiinde alev aldı. Yokuş aşağı inerken aracın arka tekerlerinden birinin patlaması sonrasında çıktığı açıklanan yangın, kısa sürede TIR'ın tamamını sardı. Sürücü Nasuh Demirdağ, biranda alev topuna dönen TIR'dan inerek hayatını kurtardı. Yanan TIR nedeniyle Fethiye Antalya kara yolu araç trafiğine kapandı.

Kemer Belediyesi itfaiyesinin müdahale ettiği yangın bir türlü kontrol altına alınamayınca Fethiye İtfaiyesi'nden takviye istendi. Yarım saat sonra olay yerine varan itfaiye ekipleri, yanan TIR'a köpüklü su sıkarak kısa sürede söndürdü. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri altında yaklaşık bir saat süren yangın sonrasında çimento yüklü TIR tamamen kullanılamaz hale geldi. Olay yerine gelen çekici yardımı ile hurdaya dönen TIR yoldan çıkartılırken, kapalı kalan Fethiye Antalya kara yolu da trafiğe açıldı.


CİHAN

Yorumlar