Seyhan Nehri’nde dragon bot heyecanı

Dünyanın sayılı etkinliklerinden biri olan Dragon Festivali'nin Adana etabı Merkez Park’ta gerçekleşti. İş dünyasını buluşturan organizasyon renkli anlara sahne oldu. Kostüm yarışması, spor şovları, dans gösterinin yer aldığı aktivitede...

Google Haberlere Abone ol
Seyhan Nehri’nde dragon bot heyecanı

Dünyanın sayılı etkinliklerinden biri olan Dragon Festivali'nin Adana etabı Merkez Park’ta gerçekleşti. İş dünyasını buluşturan organizasyon renkli anlara sahne oldu. Kostüm yarışması, spor şovları, dans gösterinin yer aldığı aktivitede Seyhan Nehri’nde kurumlar arası dragon bot yarışları düzenlendi. Türkiye Kano Federasyonu’nun uhdesinde gerçekleşen ve he biri 16 sporcudan oluşan 23 takımın katıldığı yarışmanın startını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi. Sözlü, böyle bir programa ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Adana’nın tabi güzelliklerinin böyle bir etkinliğin yapılması için yeterli potansiyele sahip olduğunu belirten Sözlü, “Yaşanılması güzel bir yerdeyiz. Hayatı keşfetmek ve kolaylaştırmak için ilk öğrendiği şeylerden biri suda kürek çekmektir. Bütün kurumlar dayanışma içinde festivale katılmış. Adana’da böyle bir sportif faaliyetin yapılmasından büyük memnunluk duydum. Buraya desteklerimiz sürecek. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Festival Koordinatörü Serdar Yavuz ise Dragon Festivali’nin Türkiye genelinde düzenlendiğini kaydetti. İlkinin 2008’de İstanbul’da 35 takımın katılımıyla yapıldığını belirten Yavuz, şu anda da festivalin İstanbul, İzmir, Ankara, Adana’da tertiplendiğini ifade etti. Türkiye genelinde toplam 600 takımın organizasyona katıldığını dile getiren Yavuz, Adana’da bu yıl dördüncü kez kurumları bir araya getirdiklerini anlattı.

Temel amaçlarının takım içindeki bütünlüğü sağlamak olduğunu vurgulayan Yavuz, “Takımın beraber hareket etmesi önemli. Kadın ve erkeklerin birlikte yarıştığı ender programlardan birisidir. Her takımda mutlaka 4 bayan olması gerekir. Takımlar ilk gün zamana karşı ter döküyor. Adana’da ilgi orta seviyede; ama 2015’te 60 firmanın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Firmalar birbirleriyle yarıştığı kadar, tanışıp kaynaşıyorlar da. Çadırlar kuruyoruz. Rakip firmalar bile yan yana düşebiliyor. Bu spor için durgun suya ihtiyaç var. Seyhan Nehir bunun için çok ideal bir yer. Adana’da birinci olan takım İstanbul’daki final maçına katılmaya hak kazanıyor. Orada başarılı olduğu takdirde uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme şansını buluyor.” şeklinde konuştu. Takımların yanı sıra çok sayıda aile çocuklarıyla etkinlikleri keyifle izledi.

CİHAN

Yorumlar