Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Seyhan Belediyesi ile yetkili sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte TÜMBEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol imza attı.     İmza töreninde konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Seyhan Belediyesi ile yetkili sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte TÜMBEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol imza attı.

    İmza töreninde konuşan Başkan Zeydan Karalar karşılıklı imzalanan sözleşme ile birlikte çalışan memurların şartlarının biraz daha iyileştirildiğini belirterek yüzünün emeğe ve emekçiye dönüşen bir başkan olacağını söyledi. Karalar, "Biz hep yüzü emeğe dönük insanlar olduk. Emek en yüce değerdir. Bu felsefeye su taşıdık, bu felsefe ile büyüdük, bu felsefe için mücadele ettik. Elbette sorumluluğumuzu da yerine getireceğiz. Çalışan üretendir. Çalışanımız mutlu olursa, işyerini severse, amirini severse daha mutlu olur, daha üretken olur. Belediye Başkanı olarak hem çalışanı hem de vatandaşı düşüneceğim. Şu anda baktığınız zaman verebileceğimiz en tavan ücreti verdik. Bununla birlikte tabi başka haklarda var örneğin; 8 Mart'ta kadınlarımıza ücretli izin vereceğiz." şeklinde konuştu.

    Belediyenin imkânlar çerçevesinde çalışana gereğini yapacağını belirten Karalar bu anlamada çalışanlarla birlikte üretip, insan onuruna yakışır bir ilçe oluşturacaklarını söyledi. Karalar, "Bizler çalışanlarımızı önemsiyoruz. Ancak 'Akşam olsa da eve gitsem' mantığı hiç iyi bir mantık değildir. Kesinlikle bizim bundan uzak durmamız lazım. Bu kenti güzelleştirmek hepimizin elinde... Bunu birlikte yapacağız, başka hiç kimse yapmayacak. Bundan sonra elimizden gelinde imkânlar çerçevesinde yapacağız. Bizler örgütlü toplumdan ve özgür bireyden yanayız. İkisini birlikte yaptığımız zaman muhteşem olur. Toplu sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

    TÜMBEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın seçim dönemindeki sloganın yerine geldiğini söyledi. Başkan Erol, "Adana'nın en sıcak illerden biri olduğunu biliyoruz. Birçok belediye başkanı ile tanıştım anacak Seyhan Belediye Başkanı'nın daha sıcak olduğunu gördüm. Demek ki slogan doğruydu; Seyhan'a Zeydan lazımdı. Bu anlamda Seyhanlıları da kutuluyorum. Sayın Başkana da tebriklerimi iletiyorum, hayırlı olsun diyorum. Sendikal mücadelemizi toplu sözleşme ile taçlandıracağız. Çok değerli başkanıma teşekkür ediyorum tüm çalışanlara hayırlı olsun. Bu anlamda bu sözleşmenin imzaya sunulmasında emeği geçen Adana Şube Başkanımız Ali Çetin Erol'a da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından söyleşme taraflar arasında imzalandı. CİHAN

Yorumlar