Seyfi Bayrak: Bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibi AK Parti'dir

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, önceki gün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağının, PKK’lılarca indirilmesine tepki göstererek; bayrağın yerlere atılmasının...

Google Haberlere Abone ol
Seyfi Bayrak: Bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibi AK Parti'dir

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, önceki gün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağının, PKK’lılarca indirilmesine tepki göstererek; bayrağın yerlere atılmasının tek müsebbibinin AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın Lice İlçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağının indirilmesine kayıtsız kalınmasına tepki gösterdi. Seyfi Bayrak, "Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü Geçtiğimiz gün, PKK’lı teröristler Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağını indirmişlerdir. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağına hakaret edilmesine göz yummak, en büyük milli şerefsizlik olarak kabul edilmiş, tarihte bayrağa hakaret, padişaha ve devlete hakaret suçu ile ayni derecede tutulmuştur. Bayrağın kutsallığı, savaş meydanında en yüksek derecesini bulur, bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü. Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir." diye konuştu.

Türk bayrağının indirilmesinin tek sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu vurgulayan Seyfi Bayrak, "Bugün bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibi AKP’dir. Bu durum, AKP’nin iktidara geldiği dönemlerde dile getirdiği "sindire sindire" kabul ettirme stratejisinin, terör örgütüne karşı mağlubiyeti kabul ettirme aşamasıdır. Kutsal Türk bayrağını dahi seçim malzemesi yaparak milli değerlerimiz üzerinden siyasi rant elde etme peşinde koşan AKP iktidarı, bugün bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibidir. Bugün gördük ki bayrak, reklam filmleriyle değil; kararlılıkla, sarsılmaz bir iradeyle korunuyor. Bugün gördük ki, bayrağı yükseklerde tutmak için söz vermek değil can vermek gerekiyor.

Devletin bayrağı; azdırılan, semirtilen, şımartılan, sırtı sıvazlanan terörist çapulcuların ayaklanma provası ile vatanı korumakla görevli askeri birliğe girilerek indirilmiştir. Askeri gözetleme kulesi darmadağın edilmiştir. Açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı kuvvetler mensubu bu menfur saldırıya cevap verememiştir. Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken, milletimizin yüreğine kan damlamıştır. Gelinen durumun şerefi Başbakan’a, bakanlarına, hükümetin ve iktidar partisinin tüm yöneticilerine, Genel Kurmay Başkanı’na, açılım düzeni içinde yer alan başta malum sendikacılar ve onların üyeleri ile olan biteni görmezden gelip iktidara güç ve kuvvet sağlamaya devam eden halkımıza aittir. Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar