Sevim Özduman CÜ'ye ilköğretim okulu yaptırıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ve hayırsever Sevim Özduman’ın katkılarıyla CÜ Vakfı Okulları bölgesinde Özel Sevim Özduman İlköğretim Okulu binasının temeli törenle atıldı. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, temeli atılan İlköğretim...

Google Haberlere Abone ol
Sevim Özduman CÜ'ye ilköğretim okulu yaptırıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ve hayırsever Sevim Özduman’ın katkılarıyla CÜ Vakfı Okulları bölgesinde Özel Sevim Özduman İlköğretim Okulu binasının temeli törenle atıldı. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, temeli atılan İlköğretim okulunun yeni eğitim yılına yetişeceğinin müjdesini verdi.

Temel atma törenine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Baro Başkanı Muharrem Eliş, hayırsever Sevim Özduman, Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Faruk Prof. Dr. Kocacık, temeli atılan İlköğretim okulunun yeni eğitim yılına yetişeceğinin müjdesini verdi. Hayırsever Sevim Özduman’a göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eden Rektör Kocacık; “İlkokulun temelini atmakta acele ettik. Nedeni de eğitim öğretim yılına yetiştirebilmek içindi. Sevim Hanımefendi bize gelip bağış yapacağım dediğinde bizde heyecanlandık. Kendisi bu okulun yapılması konusunda bizi motive etti. Sevim Özduman Hanımefendiye çok teşekkür ederim. İnşallah adıyla birlikte kendisi de uzun seneler yaşar” şeklinde konuştu.

Hayırsever Sevim Özduman ise, “Uzun zamandır çok arzu ettiğim amacıma bugün okulun temel atma töreninde ulaştım. Eğitim adına yapılan hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bu mutluluğu yaşamam da bana vesile olan kurucu temsilcimiz Ertan Buyruk’a çabalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı dua ile okulun temelleri atıldı.

Temeli atılan binanın 550 metre kare alan üzerine 12 derslik şeklinde yapılması planlanıyor. 200 öğrenciye hizmet vermesi hedeflenen okulun, üçüncü katında ise çok amaçlı salon yer alacak. CİHAN

Yorumlar