'Sevgililer Sevgilisi (sav), bütün ailelere konuk olacak'

Peygamber Yolu Derneği tarafından yurt çapında düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası büyük ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Sevgililer Sevgilisi (sav), bütün ailelere konuk olacak'

Peygamber Yolu Derneği tarafından yurt çapında düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası büyük ilgi görüyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatını yazan yazarlar da kampanya hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Medine’nin Gülü romanının yazarı Osman Çalışkan, Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesitlerin çok izlenen dizilere de konması gerektiğini söyledi. ‘Efendimiz’ kitabının yazarı Reşit Haylamaz ise, “Peygamberimizi tanıma adına güzel gayretler var, ancak daha yolun daha başındayız.” dedi.

Peygamber Yolu Derneği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatının daha iyi öğrenilmesi ve hayata tatbik edilmesi için ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası başlattı. Hz. Muhammed’in hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan, ilk-orta, lise ve yetişkinler için yurt çapında düzenlenecek yarışma sonucunda dereceye girenlere yüzlerce umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve binlerce sürpriz hediye verilecek.

Hz. Muhammed’in (sav) hayatını kaleme alan yazarlar da kampanya ile ilgili duygularını açıkladı. ‘Medine’nin Gülü’ romanının yazarı Eğitimci-Yazar Osman Çalışkan, Türkiye çapındaki bu kampanyanın kırık gönüllere şifa olacağını söyledi. “Allah Resulü için ne yapılsa azdır. O'nun için atılan her adım alkışlanmaya değer.” diyen Çalışkan, “Bu kampanya çok izlenen diziler aracılığıyla da desteklenmeli. Bu dizilerde Efendimiz’in aile hayatından kesitler, izleyiciye sunulmalı.” tavsiyesinde bulundu.

Çocuklar için siyer kitapları yazan Osman Kaplan, “Maalesef günümüz gençliği Efendimizi yeterince tanımıyor. Fakat birkaç yıldır yapılan okuma programları ve yarışmalarla mesafe alınmakta. Bu kampanya bu sebeple çok anlamlı.” diye konuştu.

‘Efendimiz’ kitabının yazarı Reşit Haylamaz ise kampanyayı, “Peygamberimizi tanıma adına güzel gayretler var, ancak daha yolun daha başındayız.” dedi. Haylamaz, ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını ‘Kainatın Efendisini tanıma adına çok önemli bir adım, milyonlara Efendimiz’i okutup sevdirecek büyük bir proje." şeklinde tanımladı.

‘Peygamberimiz Kadınlara Nasıl Davranırdı’ kitabının yazarı Nuriye Çeleğen de, kampanyayı 'olması gereken bir proje' olarak nitelendirdi. Efendimizi hakkıyla tanıyamamaktan kaynaklanan sorunların toplumun her kesiminde görüldüğünü dile getiren Çeleğen, “İnşallah, bu kampanya onu tanıma yolunda atılacak adımların yol açısı olur. Onu tanımada kişisel gayretin ötesinde toplum olarak bir hareket çok daha farklı olacaktır.” ifadelerini kullandı. Çeleğen, yurt çapındaki kitap okuma kampanyasının Hz. Muhammed’i (sav) gündeme çekmeye vesile olacağını belirterek, şunları söyledi: “Sahabe efendilerimizin hayatlarının merkezinde Allah Resulü vardı. Bu kampanya inşallah günümüz insanının da gündemine Efendimiz’i taşır. Eskiler toplu olarak Muhammediye, Ahmediye ve mevlit kitapları okurmuş. Bu açıdan da bu kampanya o eski güzel adetlerimizin gün yüzüne çıkmasına vesile olur.”

CİHAN

Yorumlar