Sevgi ve vefasıyla 6 yıldır yatalak eşine bakıyor

Türkiye'de kadına şiddet olayları giderek artarken, Zonguldak’ta 6 yıldır beyin felcinden yatan Türkan Yıldız’ın (43) başından ayrılmayan eşi Ergün Yıldız’ın vefası takdir topluyor. Eşinin yanı sıra çocuklarına hem anne hem baba...

Google Haberlere Abone ol
Sevgi ve vefasıyla 6 yıldır yatalak eşine bakıyor

Türkiye'de kadına şiddet olayları giderek artarken, Zonguldak’ta 6 yıldır beyin felcinden yatan Türkan Yıldız’ın (43) başından ayrılmayan eşi Ergün Yıldız’ın vefası takdir topluyor. Eşinin yanı sıra çocuklarına hem anne hem baba olan Yıldız, “1991 yılında kemik erimesinden 6 ay yatalak kaldım. O zaman eşim istese beni terk edebilirdi. O bana nasıl baktıysa ben de vefalı olacağım ve ona bakacağım. Bana gülsün yeter. Ben kapıdan girerken gördüğü zaman hemen canlanıyor. Birbirimize bu kadar bağlıyız. Bizi ayakta tutan şey sevgimiz.” dedi.

Yıldız, "Kendi adıma ve çocuklar adına bir şey istemiyoruz. Bize hiçbir şey yapmasınlar. Eşim ayaklarını ve kollarını kendisi kımıldatabiliyor. İyileşme umudu var. Sadece hastaneye gitmesi ve tedavisi için bize yardımcı olsunlar." diye ifade etti.

Türkan ve Ergün Yıldız çiftinin birbirine olan sevgisi ve vefası örnek oluyor. 25 yıl önce evlenen, 3 çocuk sahibi Ergün Yıldız, kemik erimesi hastası olduğu için düzenli işte çalışamamış. Geçici ve kolay işlerde çalıştığı için evin giderlerini karşılamak Türkan Yıldız’a düşmüş. Uzun yıllar dershanelerde çalışarak eşine bakan Yıldız, 6 yıl önce görev başında beyin felci geçirmiş. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 ay yoğun bakımda kalan Yıldız, doktorların yaşamaz demesine rağmen hayata tutundu. Ancak felç nedeniyle yatağa mahkum kalan Yıldız'a bakmak, bu defa kemik erimesi hastası Ergün Yıldız’a düştü. Yıldız, hem çocuklarıyla ilgileniyor hem de eşine bakıyor.

Kaçarak evlendikleri için kendi ailesinin ve eşinin ailesinin kendilerine yardımcı olmadığını ifade eden Yıldız, “6 yıldır bakıyorum. Bütün hayatımı eşime adadım. Onu seviyorum. Gördüğünüz gibi ayağını kımıldatabiliyor. Eğer Ankara'da büyük bir hastanede ameliyat edilirse yüzde 80 iyileşme ihtimali var.” diye konuştu.

"GÖZ VE PARMAK İŞARETİYLE ANLAŞIYORUZ"

Yıldız, ilk zamanlar zorlansa da eşinin bakımını kolaylıkla yapabildiğini belirtiyor. Sabah 07.00’den gece 23.00’e kadar eşinin bakımının sürdüğünü anlatan Yıldız, şunları ifade etti: “Zor gelse de eşim sonuçta. Biz böyle iyiyiz, mutluyuz. Göz ve parmak işaretiyle anlaşıyoruz. Eşimi kimselere teslim etmem. Önce bezini değiştiriyorum. Ondan sonra kıyafetini, yönünü değiştiriyorum. Peşinden çarşafını değiştiriyorum. Ağız bakımını yapıyorum. Sırtı yara olmasın diye günde üç kez kremini sürüyorum. Havalandırıyorum. Sonra karnından şırıngayla mamasını ve suyunu veriyorum. İlaçlarını toz haline getirip aynı şekilde belli periyotlarla veriyorum. Makineyle boğazını temizliyorum. Bu şekilde bakıldığı zaman o da mutlu oluyor. Zaten böyle hastalar sevgi ve ilgiyle iyi oluyor.”

"DIŞARI ÇIKARKEN DÖNMEYECEĞİM DİYE AĞLIYOR"

Evliliğin ilk yılları, zor günler geçirmelerine rağmen vefa duygularının ağır geldiğini dile getiren Ergün Yıldız, “Aç da kaldık susuz da kaldık. O beni bırakmadı. Ben kemik erimesi hastasıyken 6 ay yattım. Ailesi 'onu bırak, o ölecek, kendini kurtar, ondan hayır gelmez' diye sürekli terk etmesini telkin ediyordu. O beni hiçbir şekilde bırakmadı. İstese bırakabilirdi. Ne oldu şimdi? Aynı şekilde o yatalak oldu ben de bırakmadım. Söz verdik birbirimize. Bazen ihtiyaçları için dışarı çıkmam gerekiyor. Dışarı çıkacağımı anlıyor ve geri gelmeyecek diye ağlıyor. Gelip ikna ediyorum, öyle gidiyorum.” şeklinde konuştu.

"YETKİLİLER VE HAYIRSEVERLERDEN EŞİMİN TEDAVİSİ İÇİN YARDIM TALEP EDİYORUM"

Yatalak eşinin ayağını ve kollarını kımıldatması üzerine yeniden ümitlenen Yıldız, şunları söyledi: “Ameliyatla ayağa kalkarsa yüzde 80 iyileşebilir diyorlar. Daha fazla yazık olmadan üç tane çocuğumla beraber eşimin ayağa kalkmasını istiyoruz. En azından yataktan kurtulursa boğazındaki ve karnındaki delikler kapatılıyor. Konuşması biraz zor. Çünkü 3 ay yoğun bakımda kalırken ses telleri yanmış. Kendi adıma ve çocuklar adına bir şey istemiyoruz. Bize hiçbir şey yapmasınlar. Eşim ayaklarını ve kollarını kendisi kımıldatabiliyor. İyileşme umudu var. Sadece hastaneye gitmesi ve tedavisi için bize yardımcı olsunlar.”

Yıldız, sadece eşinden gelen 700 küsur lira aylık aldıklarını; ancak 300 lira kira ve diğer bakım giderleri nedeniyle eşini iyi bir hastanede tedavi ettiremediğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar