Sevgi kermesinde Çiço’yu öpmek 5 lira

Fatih Yedikule Hayvan Barınağı'nda gerçekleşen Geleneksel Sevgi Günü Kermesi’nde renkli görüntüler oluştu.

Google Haberlere Abone ol
Sevgi kermesinde Çiço’yu öpmek 5 lira

Fatih Yedikule Hayvan Barınağı'nda gerçekleşen Geleneksel Sevgi Günü Kermesi’nde renkli görüntüler oluştu. Hayvan barınağına yardım için yapılan kermeste Çiço isimli sakat köpeği öpmek 5 lira. Kermeste, çömlek yapmak, fotoğraf çektirmek ya da sanatçılardan imza almak gibi çeşitli aktiviteler önceden belirlenmiş ücret karşılığında yapılabiliyor.

Fatih Belediyesi ve Yedikule Hayvan Barınağı gönüllülerinin ortak katılımı ile 5’incisi düzenlenen Geleneksel Sevgi Günü Kermesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gelirinin Yedikule Hayvan Barınağı'na bağışlanacağı kermese Selami Şahin, Doğuş, Nilay Dorsa, Aşk Oyunu Tiyatro ekibi oyuncuları, çocuklar ve çok sayıda hayvan sever katıldı. Hayvan barınağının eksiklerinin giderilmesi ve destek olunması amacıyla düzenlenen kermeste el sanatları ürünleri, ev yapımı yemekler ve çok sayıda ürün davetlilere sunuldu. Kermeste, Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Ekibi söylediği roman havalarıyla katılımcıları coşturdu.

Araba çarpması sonucu belinden yaralanan ve sakat kalan Çiço isimli köpek 5 lira karşılığında hayvan severler tarafından öpüldü.

Böyle bir etkinliğin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Selami Şahin, “Ben çok mutluyum yalnız hayvanlara değil Allah’ın yaratığı bütün canlılara yardımcı olmaya çalışıyorum. Mahallemizde kediler, köpekler, kuşlar var. Onlara bakmayı seviyorum. Onlar da canlı. Konuşamıyorlar, aç olduğunu söyleyemiyorlar. Onları unutmamak lazım. Bugünkü katılımdan çok memnunuz CD imzalıyorum gelirini de barınağa bağışlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Hayvanları korumak için desteklerde bulunduğunu söyleyen Doğuş, “Ben ve Aşk Oyunu tiyatrosu sanatçı arkadaşlarım beraber geldik. Hepimiz hayvan dostuyuz. Arkadaşlarımda hayvan sever sağ olsun beni de kırmadılar geldik. Çorba da bir nebzede olsa tuzumuz olsun istedik.” diye konuştu.

Kermeste satış yapan Türkan Sarıoğlu, şunları kaydetti: “Halkın kermese yoğun ilgisi var. Bu ilgi çok sevindirici böylelikle barınağımıza iyi bir gelir elde etmiş olacağız. Buradan gelecek olan gelir ile hayvanların sağlık, yiyecek ve barınma ihtiyacını karşılaşacağız.”

Kermeste hayvan barınağına yardım da bulunmak için 5 lira karşılığında çömlek yapımını deneyen Dila Çay, “Şuanda düzenlenen kermes için resimler çizmiştik. Hayvanlara yardımcı olmaya çalıştığımız için çok mutluyum. Onlar da birer canlı onları göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

Kermesten alış veriş yapan çocuklar ise bu tür organizasyonlardan memnun olduklarını belirtti.

CİHAN

Yorumlar