'Sevdiklerimizi gözü yaşlı bırakmamak için trafik kurallarına uyalım'

Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası(MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, trafikte yapılan bir hatanın telafisi olmadığını, çoğu zamanda sürücülerin bunu canı ile ödemek zorunda kaldığını söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Karayolları...

Google Haberlere Abone ol
'Sevdiklerimizi gözü yaşlı bırakmamak için trafik kurallarına uyalım'

Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası(MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, trafikte yapılan bir hatanın telafisi olmadığını, çoğu zamanda sürücülerin bunu canı ile ödemek zorunda kaldığını söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Hafta etkinliği kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası, trafik kurallarına uyulması ve uyulmaması halinde sürücülerin hangi kötü durumlarla karşılaşabileceği durumları anlatan sergi açtı. Trafik polisleri de çocuklara balon dağıttı.

Törende bir konuşma yapan MŞO Başkanı Şafak, trafikte uyulması gereken kuralların uzun tecrübeler sonucunda elde edildiğini karayolun da sürücülerin seyir halinde can ve mal güvenlikleri için mutlaka kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Trafiğin hata kabul etmediğini bir anlık dalgınlık, aşırı hız, alkollü araç kullanma, kırmızı ışık ihlali ve hatalı sollamanın çoğu zaman ölümle sonuçlanabileceğini unutulmaması uyarısında bulunan Şafak, trafik ihlaline bağlı her yıl binlerce insanı karayollarında trafik canavarına kurban verildiğini bir o kadar insanında kazanın şiddetine bağlı sakat kaldığını kaydetti. Şafak, "Yapılan istatistiklere bakıldığı trafik kazalarının yüzde 90'nı insan kaynaklı. Trafik kurallarını ihlal ve aşırı hız. Geride sevdiklerimizi gözü yaşlı bırakmamak için trafik kurallarına uyalım. Trafik kurallarına, kendimiz, araç içinde ve karayolunda seyir halinde sürücülerin can ve mal güvenliği için uyalım. Trafik hata kabul etmez. Çoğu zamanda sürücüler yaptıkları hatanın cezasını hayatını kaybederek veya ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayarak öder. " diye konuştu.

Törende Milli Egemenlik Ortaokulu Folklor Grubu değişik yörelere ait halk oyunlarında kesitler sundu. Öğrencilerin folklor gösterisine Manavgat'a tatile gelen turistlerde yoğun ilgi gösterdi.

Törende sonunda hafta etkinlikleri kapsamında haftanın önemine binaen okullar arası resim, şiir ve makale dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında Özel Bahşeşehir Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Şayan Barut birinci, Kızılot Ahmet Yaşar Ortaokulu 5/B öğrencisi ikinci ve Ilıca Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Esra Kormaz üçüncü oldu.

Şiir dalında, Toros Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencisi Gülbin Kerpiç birinci, Kızılot Ahmet Yaşar Ortaokulu 6/A öğrencisi Aşye Sude Uzar ikinci ve Özel Toros Sema Ortaokulu 6/C sınıfından İlayda İpek Çavga üçüncü oldu.

Makale dalında ise Şelale Anadolu Lisesi 10/C sınıfından Çiğdem Çelebi birinci, Iraz Duriye Duran Anadolu Lisesi 10/E sınıfından Merve Çapanoğlu ikinci ve IMKB Ticaret Meslek Lisesi 10/C sınından Merve Benli üçüncü oldu.

Yılın jandarma trafik görevlisi Uzman Jandarma Doğan Sümbül seçildi. Ödülünü Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Naim Tavlı verdi. Yılın trafik polisi ise Ali Koçak seçildi. Ödülünü Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran verdi. Yılın örnek sürücüsü ise Tevfik Yalçın Gülcü seçildi. Ödülü Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Şafak verdi. CİHAN

Yorumlar