“Seul artık güzelleşmeyi hak ediyor!”

Seul Belediye Başkanı Park Won-soon, Seul’ün artık güzelleşmeye ihtiyacı olduğunu ve bunu hak ettiğini ifade etti.Güney Kore’de 4 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerin yaklaşması üzerine adaylar arasındaki rekabet artmaya başladı....

Google Haberlere Abone ol
“Seul artık güzelleşmeyi hak ediyor!”

Seul Belediye Başkanı Park Won-soon, Seul’ün artık güzelleşmeye ihtiyacı olduğunu ve bunu hak ettiğini ifade etti.

Güney Kore’de 4 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerin yaklaşması üzerine adaylar arasındaki rekabet artmaya başladı. Bir önceki seçimlerde bağımsız aday olarak Seul Belediye Başkanı seçilen Park Won-soon, bu seçimlerde Yeni Siyaset Birliği’nden aday oldu. Bugün yabancı basın ile bir araya gelen Park, seçimlerle alakalı sorulara cevap verdi.

Seul’de 400 bin yabancının yaşadığını hatırlatan Park, bunların sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade etti. Özellikle sayıca fazla olan Filipinli ve Moğol göçmenlerin kendi aralarında bir topluluk kurmaları için yardım ettiğini ifade eden Park, Seul'un artık bir global şehir olduğunu sözlerine ekledi. Kore yasalarına göre, vatandaşlığı olmayan yabancılar bile, aynı şehirde 3 yıl yaşamışsa, yerel seçimlerde oy kullanabiliyor.

CİHAN

Yorumlar