SEU Rektörü Prof. Dr Ekrem Doğan, Fem Dershanesi'ni ziyaret etti

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Batman'da başarılarıyla adından söz ettiren Fem Dershanesi'ni ziyaret etti. Rektör Doğan ve beraberindekiler, Fem Dershanesi'nde yetkililerinin yanı sıra öğretmen ve...

Google Haberlere Abone ol
SEU Rektörü Prof. Dr Ekrem Doğan, Fem Dershanesi'ni ziyaret etti

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Batman'da başarılarıyla adından söz ettiren Fem Dershanesi'ni ziyaret etti.

Rektör Doğan ve beraberindekiler, Fem Dershanesi'nde yetkililerinin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler ile de görüşerek dershane çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş, Rektör Doğan’a gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür ederek, dershane hakkında bilgi verdi. Batman Fem Dershanesi'nin Batman'da her yıl olduğu gibi hem bireysel hem de kitlesel başarısı ile bu yıl da adından söz ettirdiğini belirten Dershane Müdürü Harun Yokuş, geçen yıl 50 tıp, 34 hukuk ile 1005 kişiyi kazandırarak başarı grafiğini artıran Batman FEM Dershanesi'nin bu yıl da bu hedefi artırarak başarısına başarı katacağını ifade etti. Bundan sonraki süreçte başarılı olan öğrenciler için Üniversite tercihi ve yerleştirme işlemlerinin devam edeceğini belirten Yokuş, 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında tüm adaylara uzman rehberler eşliğinde dershanede tercih hizmeti verileceğini duyurdu.

Selehattin Eyyubi Üniversitesi'nin de Diyarbakır’a ve bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik olarak önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Harun Yokuş, bu sene ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına 'merhaba' diyecek SEÜ'nün büyük ilgi göreceğini söyledi.

SEÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

SEU hakkında bilgi veren Rektörü Doğan ise SEU'nun 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda 5 programla eğitime başlayacağını söyledi. Doğan, yurtdışından da öğrenci alabileceklerini belirtti. Kaliteli bir eğitim vermeyi hedeflediklerini dile getiren Rektör Doğan, "İyi bir İngilizce hazırlık eğitimi vereceğiz. Dileyen öğrencilerimiz İngilizce hazırlık eğitimlerini ABD'de alabilecekler. Ayrıca bazı bölümlerde Kürtçe, Soranice gibi dil eğitimi de vereceğiz." dedi.

Tercih sürecinde baş karışıklığı yaşayan öğrencilere, "Öncelikle mesut olabileceğiniz ve başarı elde edebileceğiniz mesleklerin listesini yapın." tavsiyesinde bulunan Rektör Doğan, tercih döneminin başlamasıyla gerek Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ni tercih etmek isteyen gerekse, tercihler konusunda danışmanlık isteyenlerin üniversiteye gelerek yardım alabileceğini belirtti. Diyarbakır dışındaki öğrencilerin de unutulmadığını söyleyen Doğan, Üniversite, başka illere de danışmanlık desteği için öğretim görevlilerini gönderdi. Öğretim görevlileri, bu vilayetlerde doğru ve sağlıklı bir tercih için öğrencilere yardımcı oluyor. Ülkenin her yerinden telefonla arayanlara da danışmanlık hizmeti veriliyor. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, 100 yabancı toplam 360 öğrenciyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde başlayacak." dedi.

Ziyaret, daha sonra dershane hizmet binasını gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar