SES'ten Kırım-Kongo açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında ölümlerin artması üzerine İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde basın açıklaması yaptı. Erzurum'da hayatını kaybeden sağlıkçı Recep...

Google Haberlere Abone ol
SES'ten Kırım-Kongo açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında ölümlerin artması üzerine İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde basın açıklaması yaptı. Erzurum'da hayatını kaybeden sağlıkçı Recep Tepe'nin işaret edildiği açıklamada, "Bu ölüm açıkça bir iş cinayetidir." denildi.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen basın açıklamasında, son olarak Erzurum’da KKKA hastalığı sonucunda hayatını kaybeden sağlık çalışanı Recep Tepe gündeme getirildi. Açıklamayı okuyan İstanbul Tabip Odası İş Yeri Temsilcisi Çoşkun Canıvar, “Soma’da yaşanan facianın üzerinden bir hafta geçti. 301 maden işçisi arkadaşımızı kaybettiğimiz bu olay bu coğrafyada işçi katliamının tam içinde yaşadığımızı bir kez daha acı bir şekilde ortaya koydu. Bu olay piyasacı politikaların, kar hırsının hakim olduğu bir çalışma yaşamının insan hayatını nasıl hiçe saydığını gözler önüne serdi. Her yıl en az 1500 işçinin iş cinayetleriyle, en az 10 bin işçinin meslek hastalıklarıyla öldüğü bu ülkede son olarak iki gün önce taşeron şirket bünyesinde çalıştırılan bir sağlık emekçisi arkadaşımız daha iş cinayetiyle hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Recep Tepe’nin ölümünün açıkça bir iş cinayeti olduğunu ifade eden Canıvar, “Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Yakutiye hastanesinde Mikrobiyoloji Laboratuvarında çalışan Recep Tepe, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı virüsünü taşıyan kan örneği ile laboratuvarda temas sonucu aynı hastalık nedeniyle kaybetti. Basına yansıyan haberlere göre Oltu ilçesinden tarım ilacı zehirlenmesi ön tanısı ile hastaneye yatırılan bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine KKKA hastalığından şüphelenilerek gönderilen kan örneğiyle laboratuvarda temas sonucu Recep Tepe arkadaşımıza hastalık bulaşmıştır.” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları da sık sık ‘Taşeron demek, ölüm demektir’ ve ‘Taşeron çalışma yasaklansın’ diye slogan attı.

CİHAN

Yorumlar