'Sessiz Çığlık' eylemine Balyoz hükümlüleri de katıldı

Donanma Komutanlığı'nın ana üssünün de bulunduğu Koceli'nin Gölcük ilçesinde başlatılan Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' eylemi, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapıldı. Vardiya Bizle Platformu üyelerinin katıldığı...

Google Haberlere Abone ol
'Sessiz Çığlık' eylemine Balyoz hükümlüleri de katıldı

Donanma Komutanlığı'nın ana üssünün de bulunduğu Koceli'nin Gölcük ilçesinde başlatılan Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' eylemi, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapıldı. Vardiya Bizle Platformu üyelerinin katıldığı eyleme, aileleri Gölcük'te bulunan ve Balyoz davasından hüküm giymesine rağmen serbest bırakılan subayların bir kısmı da katıldı. Serbest kalanlardan Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman, yaptığı açıklamada, “11 Şubat 2011 tarihinden itibaren 14 Haziran 2014 tarihine kadar tutuklu kaldık. 11 Şubat 2011 tarihine kadar görevimizi gemilerde yapmıştık. Bu tarihten itibaren 20 ay Hasdal’da 20 ay da Hadımköy cezaevlerinde görevimize devam ettik. Bize bu kumpası kuranları tek tek yargı önüne çıkarıp cezalarını aldırmadan ölmek bize haram olsun.” dedi.

Kızı ve eşiyle birlikte eyleme katılan Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin de tahliye olduğunu belirterek, “Güzel insanlarla beraber mutluluk duyuyoruz. İnandığımız güvendiğimiz bir şey vardı, vicdanımız ve yukarıda Allah’a olan inancımız. Bizler suçsuzken bunu da herkese anlatmak zorundaydık. Bu ülke hepimizin ülkesi vazgeçemeyiz. Sorunları olan bir ülke doğrudur ancak bu sorunları da hep beraber çözeceğiz. Bunu çözeceğiz ki, kucağımda tuttuğum kızımla güzel bir geleceği onlara bırakabilmek için. Hep beraber güzel yarınlara doğru uğraşacağız ülkemiz için” diye konuştu.

Aykar Tekin’in eşi Yeliz Tekin, inançla ve güvenle bugünleri beklediklerini söyledi. Eyleme katılanlar zaman zaman ‘Mustafa Kemal’in askerleriz’ diye slogan attı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

Yorumlar