SESOB’tan 'Burası Sakarya Şehrimi Seviyorum' etkinliği

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, bir hafta sürecek 'Burası Sakarya Şehrimi Seviyorum’ etkinliği başlattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SESOB’tan 'Burası Sakarya Şehrimi Seviyorum' etkinliği

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, bir hafta sürecek 'Burası Sakarya Şehrimi Seviyorum’ etkinliği başlattıklarını söyledi.

Alişan, birliğe üye oda başkanları ile yaptığı açıklamada, etkinlikle ilgili bilgi verdi. Esnaf ve sanatkarların işlerini büyütmesini istediklerini, bu sebeple eğitim programları düzenlediklerini dile getiren Alişan, "Biz hep esnafımızın yerinde saymamasını, mevcutla yetinmemesini ileri gitmesini istiyoruz. Esnafın tüccar, sanatkarlarında sanayici olmasını istiyoruz. Örneğin bakkalı olanın marketi, daha sonra süpermarketi ve nihayetinde toptancı yani tüccar olmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar olarak büyümemiz gerekiyor." dedi.

Etkinliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti ve CHP milletvekilleri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ın da destek verdiğini ve hazırlanan afişlerde yer aldığını dile getiren Alişan, “Çok güzel bir birliktelik yakaladık. ‘Burası Sakarya Şehrimi Seviyorum’ kampanyasına büyük destek oldular. Esnaflarımızla birlikte, ‘Sanatkarımıza güveniyorum, ‘Sanatkarlarımız markadır’ ‘Şehrimden alış veriş yapıyorum’, ‘Sağlıklı ürün bizim esnafımızda’, ‘Sanatkarlarımız işinin ehlidir’, ‘Kaliteli ürün bizim esnafımızda’, ‘Esnafımız dürüsttür’ yazılı afişlerimizde yer aldılar. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alişan, bu güne kadar 5 bin 145 esnaf ve sanatkara eğitim verdiklerini, bu eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile başlattıkları ‘Sakarya’da Eğitimle Kendini Yenileyen Esnafın Projesi” ile eğitim almış ve değişimi başlatmış esnaf ve sanatkara değişen dünya şartları ve gelişen teknoloji sürecine ayak uydurabilmeleri için destek sağlamak olduğunu dile getiren Alişan, şunları kaydetti: "Bu eğitimlerle amacımız, tüketici grubu nezdinde güvenirliliklerini arttırmak, kaliteli hizmet ve ürün sunmalarını sağlamak, kendilerini geliştirmek adına eğitim almaya teşvik etmek, sermayelerini arttırmalarını sağlamak, ilimize yenilikçi ve girişimci yeni esnaf ve sanatkarlar kazandırmak, güçlü esnaf ve sanatkar kesimi ile istihdamın artmasını sağlamaktır."

Alişan, etkinlik çerçevesinde 20 Aralık 2013 Cuma günü saat 16.00'da Adapazarı Kültür Merkezi’nde de tüm esnaf ve sanatkarlara ücretsiz olarak Prof. Dr. Türker Baş'ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Girişimcilik-Mücadele Ruhu’ konulu konferans verileceğini de vurguladı. Esnaf ve sanatkarların aileleriyle eğlenebilecekleri bir de konser düzenlediklerini vurgulayan Alişan, "20 Aralık 2013 Cuma günü saat 20:00’da Serdivan Kapalı Spor Salonunda esnaf ve sanatkarlarımız ve ailelerini ücretsiz Muazzez Ersoy konserine bekliyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar