Servisçiler ‘plaka tahdidi’ için eylem yaptı

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD), ‘plaka tahdidi’ talebiyle eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Servisçiler ‘plaka tahdidi’ için eylem yaptı

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD), ‘plaka tahdidi’ talebiyle eylem yaptı. Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’ndaki eyleme binlerce servisçi esnafı katıldı. Oda başkanı Hamza Öztürk, plaka tehdidiyle rant elde edileceği iddialarını ise yalanladı.

İSAROD üyesi yaklaşık 5 bin kişi, plaka tahdidi (ticari plaka) taleplerini dile getirmek için Kazlıçeşme Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Tehdit etmiyoruz Tahdit istiyoruz’, ‘Ne ekersen onu biçersin, 30 Mart hasat zamanı’, ‘Rant değil hakkımızı istiyoruz’, ‘Korsan yerine konduk, esnaf yerine konmadık’, ‘Yediemin otoparkları servis araçlarıyla dolu’ ve 'Alo orası Başbakanlık mı? Evet: Buyurun. Servisçi amcalar yolda kaldı usta orda mı?' yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, ‘Esnaf burada Topbaş nerede?’ şeklinde slogan attı. Minibüslerini alana park eden servisçiler kurulan platformda taleplerini dile getirdi.

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, plaka tahdidi uygulamasıyla daha kaliteli hizmet vereceklerini savundu. Rant iddialarını yalanlayan Öztürk, gerekirse 5 yıl boyunca verilecek ticari plakaların satılmaması ve kiralanmaması yönünde karar alınması önerisinde bulundu. Öztürk, uygulamanın hayata geçmesi durumunda daha denetlenebilir olacaklarını vatandaşların da daha ucuza hizmet alabileceğini vurguladı. Öztürk, diğer bazı illerde uygulamanın hayatta olduğunu İstanbul esnafı olarak kendilerinin de plaka tahdidi istediğini aktardı.

Meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Hamza Öztürk, yetkililere seslerini duyurmak için izleyecekleri ortak bir yol haritası belirlemeye çalıştı. Görüşmelerin ardından yetkililer gelene kadar Kazlıçeşme Meydanı’ndan ayrılmama kararı alındı. Servisçilerin alandaki bekleyişi sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Fethi Ahmet Alparslan da servisçilere destek verdi.





CİHAN

Yorumlar