Servergazili öğrencilerin Suriye’ye gönderdiği gıda TIR’ı Denizli’den yola çıktı

Kimse Yok Mu Derneği'nin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)'nin başlattığı "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından yardımsever vatandaşlar tarafından doldurulan TIR'lara, Denizli’de Servergazi Eğitim Kurumlar.

Google Haberlere Abone ol
Servergazili öğrencilerin Suriye’ye gönderdiği gıda TIR’ı Denizli’den yola çıktı

Kimse Yok Mu Derneği'nin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)'nin başlattığı "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından yardımsever vatandaşlar tarafından doldurulan TIR'lara, Denizli’de Servergazi Eğitim Kurumları’nın yedi okulundaki öğrenciler, bir TIR dolusu gıda ve hijyen maddesi ekledi. TIR’a yardım kolileri, Özel Servergazi Fen Lisesi’nde düzenlenen törenle öğrenciler tarafından yüklendi. Burada konuşan Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, dünyanın gözü önünde Suriyeli mültecilerin çok zor şartlar yaşadığını, Türkiye dışında ülkelerin ciddi manada yardım etmediğini söyledi. Yalçın, “Biz de elimizden ne gelirse yardım edelim diye düşündük. Yedi eğitim kurumumuzun öğrencileri, biraraya gelerek yardım topladı. Bunlar ağırlıklı olarak gıda ve hijyen maddeleridir. İnşallah oradaki evlatların, anne ve babaların kısmen de olsa acılarını, sıkıntılarını gidermemize vesile olur. Bize bu konuda yardımcı olan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ederiz.” dedi.

Emanet edilen hayırların yerine ulaştırıldığını görmekten büyük haz aldıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Aytuğ ise Suriye’deki insanların, iç savaştan dolayı işlerini, aşlarını kaybettiğini vurguladı. Aytuğ, “Aileler parçalandı, çocuklarının geleceğini kaybettiler. Şam’da bir meşhur kalp cerrahının Kilis’te bir okulda süpürgecilik yaptığını düşünürseniz, durumun vahameti daha iyi anlaşılır. Din, dil, ırk gözetmeden, mağdur olan insanlara yardım etmemiz lazım. Bütün Türkiye’de bir kampanya başlatıldı. Geçen hafta 23 ton, bir TIR dolusu süt gönderdik. Bugün de Servergazili öğrenciler ve veliler vasıtasıyla bir TIR dolusu gıda ve hijyen maddesi gönderiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar