Servergazi'li öğrenciler TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi oldu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Isparta bölge finalinde, Denizli Özel Servergazi Liseleri öğrencileri bölge birincisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Servergazi'li öğrenciler TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi oldu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Isparta bölge finalinde, Denizli Özel Servergazi Liseleri öğrencileri bölge birincisi oldu. Böylece Ankara’da yapılacak Türkiye finallerinde Denizli’yi temsil hakkı kazandılar.

Bölge finaline, Özel Servergazi ve Anadolu liselerinden 25 öğrenci davet edildi. 543 başvuru arasından seçilen 90 proje finalde sergilendi. Sergide birinci olan projeler, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Öğrencilerden Ömer Karakaş, rehber öğretmenleri Salih Adem ile birlikte hazırladıkları fizik projesiyle, B.Caner Duruş ve Emre Can Aslan rehber öğretmenleri Kadir Süzer ile birlikte hazırladıkları coğrafya projesiyle, M.Salih Alındırmaz ve M.Onur Yaşa rehber öğretmenleri Fatih Gözaydın ile birlikte hazırladıkları sosyoloji projesiyle bölge birincisi oldu. Ayrıca Ayşe Pelin Özcan ve Feyza Duman matematik öğretmeni Gürhan Tuğan rehberliğinde hazırladıkları matematik projesiyle, Elif Aydın ve Büşra Mirzamlı matematik öğretmeni M.Yasin Çelebi rehberliğinde hazırladıkları başka bir matematik projesiyle bölge ikincisi oldular.

Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, öğretmenlerinin üstün gayret ve performansı sonucunda 48 projeyle yarışmaya rekor bir katılım gerçekleştirdiklerini söyledi. Gümüş, “Hem bölgede hem de Türkiye genelinde en çok projesi davet edilen okul olmanın da ayrıca gururunu yaşarken finallerde birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizle büyük sevinç yaşadık. Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstererek derece alacağımızı ümit ediyorum. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da, “Üç yıldır düzenlediğimiz proje okulu, meyvelerini veriyor. Bu başarıda öğrenci ve öğretmenlerimizin yanısıra desteklerini esirgemeyen velilerimize de teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar