Servergazi Liseleri’nin 60 kişilik bursluluk sınavına 2 bin 400 öğrenci katıldı

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 9. sınıflar arası bursluluk sınavı, rekor sayıda katılımla yapıldı. Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı 9. sınıflar...

Google Haberlere Abone ol
Servergazi Liseleri’nin 60 kişilik bursluluk sınavına 2 bin 400 öğrenci katıldı

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 9. sınıflar arası bursluluk sınavı, rekor sayıda katılımla yapıldı. Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı 9. sınıflar bursluluk sınavına başta Denizli merkez olmak üzere ilçelerden ve beldelerden 2 bin 400 öğrenci katıldı. Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi eğitim komplekslerinde yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de büyük bir ilgi gösterdi.

    Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Özel Servergazi Liseleri olarak 24. yılını kutladıklarını ifade ederek, “9. sınıflar bursluluk sınavımıza İl genelinden ve çevre il, ilçe ve beldelerden 2400 öğrenci katıldı. Okulumuz tarafından yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilerinin de büyük ilgi göstermesi bizleri son derece mutlu etti. Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini oluşturabilmek amacıyla yönetim kurulumuz her yıl başarılı öğrencilere özel okulda okuma imkânı sunuyor. Başarılı ve kapasiteli öğrencilerin uygun ortam ve motivasyonla çok büyük başarılara imza atmalarına vesile olmaktadır. Bu öğrencilerimiz şehrimizi ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etmektedir. Gayemiz Mili Eğitimin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak, motive etmek, özgüven aşılamak, kendi seviyelerini görmelerini sağlamak, okullarını temsil etme duygusunu vermek ve verilen ödüllerle bunu pekiştirmek." dedi.

    Özel Servergazi Liseleri olarak bundan sonraki yıllarda düzenli olarak bu sınavı gerçekleştireceklerini ifade eden Yalçın, ulusal ve uluslararası birçok alanda sayısız başarılara sahip olduklarını eğitime yapılan yatırımın iyi bir neslin yetişmesinde en önemli unsur olduğunu dile getirdi.

    Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Dolukan da sınavlarının kontenjanının günler öncesinden dolduğunu ifade ederek “Ancak biz okulumuza gelen hiçbir öğrenciyi geri çevirmedik. Bu yıl Denizli’de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Sınavda başarılı olan çocuklarımıza burs imkânı tanıyacağız.” diye konuştu.

    Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş de YGS ve LYS sınavlarındaki ve diğer alanlardaki başarılarından dolayı bu yıl bursluluk sınavına yoğun bir katılım olduğunu vurguladı. Sınava çocuğunu getiren velilerden Bülent Yiğitel ise okulda öğretmenlerin öğrencilere güler yüzlü davrandığını belirterek “Bizleri strese sokmadan sınavı gerçekleştirmeleri takdire değer. Öğrencileri ve bizleri rahatlatan sınav uygulamalarını son derece farklı buldum.” şeklinde konuştu.

    Sınavda Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinden 100 soru soruldu. Sınav sonucunda dereceye girerek ilk 20 arasında yer alan öğrencilere 4 yıl boyunca toplam 300 bin lira değerinde eğitim bursu verilecek. CİHAN

Yorumlar