'Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlığı' eğitiminin birincisi sona erdi

Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (BAŞARISEM) düzenlediği 'Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlığı' eğitiminin birincisi 1,5 aylık eğitim programın ardından sona erdi.    Toplam 50 saat süren ve dış ticaret...

Google Haberlere Abone ol
'Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlığı' eğitiminin birincisi sona erdi

Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (BAŞARISEM) düzenlediği 'Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlığı' eğitiminin birincisi 1,5 aylık eğitim programın ardından sona erdi.

    Toplam 50 saat süren ve dış ticaret yapan firmaların yetişmiş insan kaynağını karşılamaya yönelik hazırlanan eğitim programında, dış ticarette temel kavramlardan satış analizlerine, sigorta uygulamalarından uluslararası pazarlama ve e-ticarete kadar yaklaşık 35 konu başlığında eğitim verildi. İstihdam odaklı hazırlanan 'Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlığı' programının uygulama kısmı Yeşilyurt Limanı, Samsun Port Limanı, Samsun Serbest Bölgesinde, gemi (Ro-Ro) ziyaretleri ve yerinde eğitimlerle gerçekleştirildi.

    Eğitim programı süresince kursiyerlerden, sektör temsilcilerinden ve meslek kuruluşlarından alınan pozitif geri bildirimler ışığında Samsun’a önemli katkı sağlayan kaliteli bir eğitim programı geliştirdiklerini belirten Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Devlet Odabaş, "Samsunumuzun dış ticaretteki payının artmasına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz eğitim programımızla, kursiyerlerimize hem teorik hem de pratik eğitim modelimizle uzmanlaşma fırsatı sunduk. Bunun yanında ticaret deneyimini yaşatarak, hem kariyer fırsatı hem de birçok şirkette iş bulma olanağı ve ulusal ve uluslararası şirketlerde tercih edilmelerini sağlayacak bir sertifikaya sahip olma imkanı sunduk." diye konuştu.

    Programın ikincisinin açılması yönünde gerçekleşen güçlü talebi de değerlendireceklerini kaydeden Odabaş, "Programımız umduğumuzdan çok daha fazla verimli geçti. Bu vesile ile eğitim programımız Ramazan'dan sonra da yeni gruplarla devam edecek." dedi. CİHAN

Yorumlar