Sertel: Twitter'ın kapatılması son derece tehlikeli

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye’de özgürlüklerin Twitter’a dayanması son derece tehlikeli ve bizi artık demokrasinin hiç olmadığı ülkeler sıralamasına getirir koyar.

Google Haberlere Abone ol
Sertel: Twitter'ın kapatılması son derece tehlikeli

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye’de özgürlüklerin Twitter’a dayanması son derece tehlikeli ve bizi artık demokrasinin hiç olmadığı ülkeler sıralamasına getirir koyar.” dedi.

Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da, "Kökünü kazıyacağız." şeklindeki açıklamasının ardından Twitter’in kapatılmasını değerlendirdi. İktidarın birtakım olayların ortaya çıkmasını engellemek istemesinin yasaklarla olmayacağını, o birtakım olaylara karışmamış olmaları gerektiğini ifade ederek, “Twitter yöntemiyle çıkmaz, başka yöntemle çıkar. Bu parti iktidardayken bu kadar yolsuzluk, baskı, ötekileştirme, karalama, her türlü yöntemi ortaya çıkmışken bu kişiler, iktidardan düştüklerinde sanıyorum ülkede zor kalırlar.” diye konuştu. Böyle bir tabloyu Türkiye’nin tarihinde hiç yaşamadığını iddia eden Sertel, "İnsanların haberleşmesinin engellendiği bir tablo, dünyanın neresinde görülmüş? Korktukları bir şey yok, korku dağları aşmış. Onlar çok şeyden korkuyorlar demek ki. Toparlayamayacakları birtakım şeyler var ki bu yöntemlere başvuruyorlar.” dedi. CİHAN

Yorumlar