Sertel: 10 Ocak’lar bayram değil, mücadele günüdür

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, 10 Ocak’ın bayram niteliğini çoktan kaybettiğini belirterek, “Birçok meslektaşımız, Çalışan Gazeteciler Günü’ne ne yazık ki çalışamayan, işsiz.

Google Haberlere Abone ol
Sertel: 10 Ocak’lar bayram değil, mücadele günüdür

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, 10 Ocak’ın bayram niteliğini çoktan kaybettiğini belirterek, “Birçok meslektaşımız, Çalışan Gazeteciler Günü’ne ne yazık ki çalışamayan, işsiz bırakılan gazeteciler olarak girdi. 10 Ocak 1961’de basın emekçilerine verilen haklardan bugün hemen hiçbiri kalmadı. Gazeteciler için bayram olarak ilan edilen 10 Ocak, önce Çalışan Gazeteciler Günü'ne dönüştü, şimdi ise bizler için mücadele günüdür.” dedi.

İGC üyeleri, Çalışan Gazeteciler Günü’nün 53. yılı dolayısıyla basın lokalinde biraraya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Sertel, son dönemde Türk medyasında yaşanan el değiştirmeleri ve işten çıkarmaları eleştirerek, “Önce sendikamız, sosyal haklarımız elimizden alındı. Bir dönem yazdıkları nedeniyle aydın gazetecilerimiz katledildi, sonra fikirleri, eleştirel yazıları nedeniyle çok sayıda meslektaşımız demir parmaklıklar arkasına hapsedildi. Şimdi ise sözde tasarruf tedbirleri adı altında çok sayıda meslektaşımız çalışamaz, üretemez hale getirilmek isteniyor.” şeklinde konuştu. Sendikal ve sosyal haklardan mahrum bir şekilde sansür, otosansür ve işsiz bırakılma tehdidiyle görev yapan gazetecilerin, bugün içinde bulundukları durumu hiçbir şekilde haketmediklerini söyleyen Genel Başkan Sertel, “53 yıl önce yasayla verilen haklarımızın tamamına yeniden kavuşuncaya, ülkemizde basın ve ifade özgürlüğünün tam anlamıyla yerleşeceği güne kadar verdiğimiz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Ailelerinden, okurlarından uzak bırakılan tutuklu gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine, ailelerine ve okurlarına yeniden kavuşmaları yönündeki talebimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Bu sorunlarımızın üstesinden gelebilmek adına bütün meslektaşlarımızı, bugün bir kez daha sendikal ve örgütlü mücadeleye çağırıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar