Serpil öğretmenin ailesi: Kızım göz göre göre öldü

İzmir'in Buca ilçesinde, koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal, “Yakın koruma talep ettik, savcılık ilgilenmedi.

Google Haberlere Abone ol
Serpil öğretmenin ailesi: Kızım göz göre göre öldü

İzmir'in Buca ilçesinde, koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal, “Yakın koruma talep ettik, savcılık ilgilenmedi. Kızım göz göre göre öldü. Bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.

Edebiyat Fatültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görevli 38 yaşındaki Erfındık, işsiz olduğu öğrenilen boşandığı eşi V.A. tarafından koruma kararının bittiği gün çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü. V.A.’nın olay yerinde hayatını kaybeden Serpil öğretmenin telefonundan eski kayınvalidesi Tülay Aksakal’a, “Çocuk hasta. Hastanedeyim müsait olunca ben ararım” mesajını attığı öğrenildi. Eski koca V.A. çocuğunu babasına bırakarak kayıplara karıştı. 2 yaşında E.B.A. isminde erkek çocuğunun gözleri önünde öldürülen Erfındık için ilk olarak görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Erfındık’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, ders verdiği DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi'ne götürüldü. Cenaze törenine genç öğretmenin annesi Tülay Aksakal, babası Bedri Erfındık ile meslektaşları ve öğrencileri katıldı. Törende Erfındık’ın meslektaşları ve öğrencileri tabutu başında duygu dolu sözlerle anlattı.

Almanya’dan apar topar geldiğini belirten baba Bedri Erfındık, “Almanya’daydım. Olayı duyduktan sonra hemen geldim. Ayın 7’sinde doğum günüydü, zaten gelip alacaktım onu, birlikte Almanya’ya gidecektik. Götürecektim onu, tamam demişti ama o cani adam, kızımın canın kıydı. Torunumu da daha göremedim. Bir müddet için gelip benim yanımda kalacaktı; olaylar yatışsın, araları soğusun diye. Her gün tehdit ediliyordu benim kızım. Güvenlik anlamında hiçbir adım yeterli olmadı. Evlendikten sonra geçimsizlikleri başladı. Çalışmak yok uyuşturucu satıcılığı yaptığını öğrendikten sonra kızım ilişkilerini bitirme kararını aldı. Benim kızımın canı gitti. Gereken yerlere şikayette bulunacağız.” diye konuştu.

Kızıyla olaydan dakikalar öncesinde telefon görüşmesi yaptığını anlatan anne Tülay Aksakal, “Olay günü kızım beni telefonla aradı. Eski eşinin gelip çocuğunu almak istediğini fakat eşine çocuğunun uyuduğunu söylemiş. Ben de kızıma, camdan 1 saat sonra çocuğun uyandıktan sonra gelip almasını söylemesini istedim. Tekrar kızım aradı ve çocuğu uyandırıp vereceğim anne dedi. Ben de, tamam kızım dedim ve ben de kendisine gelmek istediğimi söyledim. Yoldayken kızım genellikle bir takım siparişlerde bulunurdu. Telefon açtım ama telefon kapandı. Tekrar aradım bu kez telefon tamamen kapandı. Bu kez bir mesaj geldi ve, ‘Çocuk hasta. Hastanedeyim, müsait olunca ben ararım.’ yazılı mesaj geldi ancak hastaneleri aradım ve kayıtların olmadığını söylediler. Biraz kapının önünde bekledim camdan salona baktım ama anormal bir düzen yoktu. Pek tenha bir yer de değildi. Üstünde ev sahibi yanında komşusu vardı. Otobüs durağında durup bekliyor ve ancak ev sahipleri evi terk ettikten sonra kamera kayıtlarında da var eve o şekilde giriyor. Yakın koruması olsaydı şu an kızım yaşıyor olacaktı.” dedi.

Kızının sürekli tehdit mesajlarını aldığını ve savcılığa delil niteliği gerekçesiyle ilettiklerini ancak yakın koruma kararının çıkarılmadığını iddia eden anne Aksakal, şöyle konuştu: “Koruma talebimiz vardı. Yakın koruma talep ettik ama savcılık ilgilenmedi. Dava açacağız ve şikayetçiyiz. Sayfa sayfa mesajları, delil niteliğinde savcılığa ilettik. Kızım göz göre göre öldürüldü. Savcı hatasıydı bu. Savcıdan zaten davacıyım. Kızımı toprağa verdikten sonra sonuna kadar mücadele edeceğim. Belki korumamız olsaydı kızım ölmeyecekti. Kanı yerde kalmayacaktır. Torunumu şu an görmek istemiyorum, çünkü bana kızımı ve o katil adamı hatırlatacak. Şu an görmek istemiyorum.” CİHAN

Yorumlar