Şerit değiştirmek isteyen askeri araç otomobille çarpıştı: 3 yaralı

Ankara Zırhlı Birlikler Kavşağı’nda meydana gelen kazada askeri itfaiye aracı şerit değiştirmek isterken bir otomobille çarpıştı.

Google Haberlere Abone ol
Şerit değiştirmek isteyen askeri araç otomobille çarpıştı: 3 yaralı

Ankara Zırhlı Birlikler Kavşağı’nda meydana gelen kazada askeri itfaiye aracı şerit değiştirmek isterken bir otomobille çarpıştı. Direksiyon hâkimiyetini kaybeden askeri araç, yolun ortasında bulunan bariyerlere çarparak yaklaşık 50 metre sürüklendi. Kazada itfaiye aracını süren asker ve kazaya karışan otomobilin içinde bulunan iki vatandaş yaralandı.

Ankara Zırhlı Birlikler Kavşağı’nda 14.30 sıralarında meydana gelen kazada askeri itfaiye yan yattı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre; M. A. Kalkan idaresindeki 096744 plakalı askeri itfaiye aracı, kavşağın Kızılay yönüne dönen şeridinde seyir halindeyken Şaşmaz istikametine gitmek istedi. Sabah saatlerinden itibaren hafif yağmurun olduğu bölgede direksiyon hakimiyetini kaybeden Kalkan, bu sırada yanından geçmekte olan Nafiye Durmaz yönetimindeki 06 EV 4881 plakalı araca çarptı. Hızını alamayan itfaiye aracı, daha sonra orta bariyerlere vurarak 50 metre yan şekilde sürüklendi. Bu sırada Nafiye Durmaz’da aldığı darbe sonucu yan bariyerlere vurdu. Arkasından gelen 06 BS 0563 plakalı halk otobüsü de aniden duran araca arkadan çarptı.

YARALI ASKERİ VATANDAŞLAR TESELLİ ETTİ

Kaza sonrası çevredeki vatandaşlar ve olay yerine gelen polis ekipleri itfaiye aracında sıkışan Durmaz’ı dışarı çıkardı. Havanın soğuk olması nedeniyle bir vatandaşın getirdiği battaniye Durmaz’ın üzerine örtülerek sıcak tutulması sağlandı. Vatandaşlar, Durmaz'ı teselli etmek için elini ve yüzünü tutarak destek oldu. Şoför Durmaz’a ilk müdahale 112 Acil Servis Ekiplerinin olay yerine yapıldı. İlk belirlemelere göre Durmaz’ın kalçasında kırık olduğu öğrenildi. Ambulansa alınan Durmaz daha sonra Askeri Hava Hastanesi’ne götürüldü. Öte yandan, İtfaiye aracının çarptığı otomobilde bulunan Nafiye Durmaz ve Durdu Durmaz da olay yerine gelen sağlık ekiplerin tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Yaralılar, daha sonra Atatürk Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın meydana geldiği otoyolda trafik kilitlendi. Yaklaşık 3 kilometre araç kuyruğu oluştu. Olay yerine gelen çekicilerle kazaya karışan araçlar yoldan kaldırılarak trafik yeniden açıldı.

CİHAN

Yorumlar