Serinlemek isteyenler su kenarına akın ediyor

Ramazan ayının bunaltıcı yaz sıcaklarına denk gelmesi ile birlikte, oruç tutan yüzlerce vatandaş serinlemek için soluğu su kenarlarında alıyor. Erzincan’da hava sıcaklığının 40 derecelere çıkması sebebiyle sıcak havadan bunalan oruçlu...

Google Haberlere Abone ol
Serinlemek isteyenler su kenarına akın ediyor

Ramazan ayının bunaltıcı yaz sıcaklarına denk gelmesi ile birlikte, oruç tutan yüzlerce vatandaş serinlemek için soluğu su kenarlarında alıyor.

Erzincan’da hava sıcaklığının 40 derecelere çıkması sebebiyle sıcak havadan bunalan oruçlu vatandaşlar Ekşisu mesire alanına akın ederek, kükürtlü su akan bölgede ayaklarını suya sokarak serinlemeye çalışıyor. Ramazan ayını memleketleri Erzincan’da geçirmek için yurtdışından ve değişik illerden Erzincan’a gelen vatandaşların ilgi gösterdiği kükürtlü su, hem şifa kaynağı oluyor, hem de insanların serinlemesi sağlıyor… Oruç ayının son birkaç yıldır bunaltıcı yaz sıcaklarına denk gelmesi sebebiyle Ekşisu mesire alanı bu ayda insanların serinlemek için yeni gözde mekanı oldu. Kimileri çoraplarını çıkararak, kimileri pantolonları ile birlikte ve kimileri de tüm kıyafetleri ile suya girerek serinlemeye çalışıyor.

Sıcak havalarda oruç tutmanın zor olduğunu ve bu sebeple serinlemek için Ekşisu mesire alanına gelerek, akan buz gibi suda serinleyen vatandaşlardan biri, “Memleketimizin meşhur Ekşisuyu pas geçmem mümkün mü. Pas geçemezsin. Ramazan olsun, Ramazan’dan sonra olsun hemen gelirsin her zaman müsait sular, buz gibi, serinlemeye birebir. Erzincan’ı tanımayan insanlara da tavsiye ederim. Gelsin görsünler burayı. Ramazan sıcaklardan dolayı iki gündür zorluyor. Bu suya girerek hem serinliyoruz hem ferahlıyoruz." derken bir başkası "Dün ve bugün hava sıcaklığı yaklaşık 45 dereceyi görmüştür. Şuan da iş yoğunluğu çok stresli. Esnafız biz burada. Baya bir yorulduk. Sıkıldık birazda. En güzel serinleme yöntemi bu." ifadalereni kullandı. Bir başka sıcaktan bunalıp mesire alanına gelen de "Erzincan’ın en güzel yeri burası. Burada geleceksin oturacaksın stres atacaksın, serinleyeceksin ondan sonra da gidip hayırlısı ile iftarını açacaksın. Her gün geliyoruz. İşi bırakıp geliyoruz. Ele has ki" diye konuştu.

Öte yandan sıcaktan bunalan çocuklar ise parklarda bulunan süs havuzlarında birbirlerini ıslatarak serinlemeye çalıştı. CİHAN

Yorumlar