Serindağ: MİT’e yeni görev vermenin sonuçları tehlikeli olur

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Gezi eylemlerini terör, çocukları terörist diye değerlendiren bir iktidarın MİT’e yeni görevler vermesinin sonuçları çok tehlikeli olur.

Google Haberlere Abone ol
Serindağ: MİT’e yeni görev vermenin sonuçları tehlikeli olur

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Gezi eylemlerini terör, çocukları terörist diye değerlendiren bir iktidarın MİT’e yeni görevler vermesinin sonuçları çok tehlikeli olur." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, başka konularda olduğu gibi MİT yasasında da Meclis çoğunluğuna dayanarak 'bildiğini okuduğunu' ifade etti. Serindağ, MİT'in hem istihbarat hem operasyon örgütü haline getirildiğini, demokrasi açısından bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

MİT yasasının, Başbakan'ın doğrudan MİT'e görev vereceği anlamına geldiğini belirten Serindağ, “Yetkileri ve çalışma alanları artırılan MİT ile ilgili olarak Meclis'te oluşturulacak ve adına ‘Denetleme Komisyonu’ denen komisyonun da bir anlamı olmayacak. MİT yasası, HSYK’daki adli kolluktaki değişikliklerin bir devamı. AKP, kurumların ya da kişilerin kendisine olan yakınlığına ya da uzaklığına göre yasa yapıyor. MİT’in ilerde operasyon yapması, AKP’nin birtakım gayrimeşru işlerini de MİT’e yaptırma anlamına gelir.” diye konuştu.

MİT yasasının Anayasa'ya aykırı olduğunu dile getiren Serindağ, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması durumunda yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar