Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in ilk ifadesi

Atalay Filiz'in, saklandığı dönemde, doğadan bulduklarıyla gıda ihtiyacını karşıladığı, kurbağa yediğini anlattığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in ilk ifadesi
İzmir'de yakalanan İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, Menderes ilçesine bağlı sahil beldesi Özdere Mahallesi'nde ormanlık alanda saklandığı dönemde, doğadan bulduğu yiyeceklerle iaşesini sağladığı, kurbağa yediğini anlattığı öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünün Bozyaka'daki hizmet binasına getirilen ve burada görüşme yapılan Atalay Filiz, polisin kendisiyle yaptığı görüşmede, kente geldiği günden itibaren yakalanmasına kadar geçen süreçle ilgili ayrıntıları anlattığı belirtildi.

İstanbul'da 27 Mayıs'taki cinayetin ardından İzmir'e gelen ve Buca ilçesindeki bir internet kafede kalacak yer araştıran Filiz'in, 2 öğrencinin evlerinin bir odasını günlük kiraya verdiğini internette gördüğünü, bu kişilerle irtibat kurarak Yeşilyurt semtindeki evde geceliği 50 liradan olmak üzere 2 gece kaldığını anlattığı bildirildi.

Daha sonra babasının subay olması nedeniyle daha önce kaldıkları askeri kampın bulunduğu Özdere Mahallesi'ne gittiğini anlatan Filiz'in, 2 gün pansiyonda konakladığını, ardından da tanınma riski nedeniyle buradan ayrılarak ormanlık alana geçtiğini anlattığı belirtildi. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım beceriler kazandığını, bu nedenle yeme içme ihtiyacını doğadaki imkanlarla temin ettiğini ifade eden Filiz'in otlarla, zaman zaman da doğada bulduğu diğer yiyeceklerle iaşesini karşıladığını, kurbağa yediğini söylediği kaydedildi.
Yunanistan'a kaçtığında yakalanarak iade edileceğini bildiğinden yurt dışına çıkma girişiminin hiç olmadığını, İstanbul'a dönmek üzere bugün İzmir'e gittiğini dile getiren Filiz'in annesini çok sevdiğini, fakat yaşanılan olaylar nedeniyle 3 yıldır kendisiyle görüşemediğini, koptuklarını söylediği, ayrıca günde 17 saat 2 ayrı işte çalıştığını, garsonluk ve bekçilik yaparak yanında ele geçirilen paraları kazandığını anlattığı öğrenildi.

Öte yandan, Filiz'in Yeşilyurt semtinde 2 gece evlerinde kaldığı 2 kişinin de polis tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirtildi.

Filiz'in işlemlerinin ardından bugün İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Yorumlar