Serhat Koleji öğrencilerinden Filipinli afetzedelere yardım

Edirne’de bulunan Serhat Koleji'nin öğrencileri, Filipinli afetzedelere yardım eli uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Serhat Koleji öğrencilerinden Filipinli afetzedelere yardım

Edirne’de bulunan Serhat Koleji'nin öğrencileri, Filipinli afetzedelere yardım eli uzattı. 9 Kasım 2013 tarihinde Haiyan tayfununun vurduğu ülkede 10 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi.
Binlerce kişinin yaralandığı ve yüz binlerce kişinin evsiz kaldığı afetin yaralarının sarılması için birçok ülkeden yardım ediliyor. İlk yardıma koşan ülkelerden biri olan Türkiye’den de yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda afetzedelere bir destek de Serhat Koleji öğrenci ve öğretmenlerinden geldi. Kimse Yok Mu Derneği Edirne Şubesi ile birlikte, “Harçlığım Yarım Olsun, Filipinlere Yardım Olsun” kampanyası yapıldı. Toplanan 2 bin 50 lira, Kimse Yok Mu Edirne İyilik Noktası Sorumlusu Selim Dağ'a, temsili bir yardım çekiyle verildi. Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında hayırseverler aracılığıyla mağdur insanlara el uzatmaya çalıştıklarını belirten Dağ, “İşte bunun son örneği, Filipinler için başlatılan yardım kampanyası. Afetin ilk gününde 6 bin 500 kişinin istifade edeceği 25 tonluk acil gıda paketi hazırlandı ve afetzedelere ulaştırıldı. Kimse Yok Mu Derneği tarafından oluşturulan ASYA arama kurtarma ekibimiz, Filipinler’de Türkiye’den giden yardımları afetzedelere ulaştırmaya çalışıyor. Edirne Serhat Koleji öğrencilerinin böyle bir yardım kampanyasını yapmaları, kumbaralarını boşaltmaları, harçlıklarını getirmeleri bu toplanan yardımı daha anlamlı hale getirdi.” dedi. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Küçük de amaçlarının, çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmanın yanında yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar