Şeref yoksunu terörist Bayık Kürtler için "Şerefsizler" dedi

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki ele başlarından Cemil Bayık, referandumdan 'Evet' çıkması halinde örgütün sonunun geleceğini belirterek, Kürt seçmene tehditler savurdu. Bayık, terör örgütü PKK'nın belini kıran son operasyonların ise Kürt vatandaşlarına yönelik olduğunu ileri sürdü. Bayık'ın çağrısında, "Bazı şerefsiz Kürtler..." şeklinde ifade kullanması ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Şeref yoksunu terörist Bayık Kürtler için "Şerefsizler" dedi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Son dönemlerde art arda düzenlenen operasyonlarla Türkiye içinde ve Kandil bölgesindeki varlığı büyük oranda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK'dan referandum tehditleri geldi. Örgütün Kandil ve Avrupa'daki liderleri hemen hemen her gün örgüte yakın internet siteleri üzerinden referandum mesajları vererek, 'Hayır' propagandası yapıyor. Örgütün açıklamarında özetle Kürt seçmen tehdit edilirken, 'Evet' çıkması halinde örgütün yok olacağı tezi savunuluyor. 

En son tehdit dolu açıklama ise örgütün Kandil'deki ele başlarından Cemil Bayık'tan geldi. Bayık, halk oylamasında karşıt görüşte durulması ve "Hayır" oyu verilmesi yönünde tehditlerde bulundu. PKK, halk oylaması öncesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki seçmenlerin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Bununla ilgili örgütün elebaşlarından Bayık'ın söylemlerinin bulunduğu görüntüler ortaya çıktı.

Kürt seçmenleri "Hayır" oyu kullanmaları yönünde tehdit eden Bayık, sandık başına gitmeme eğiliminde olan Kürt seçmenlere de hakaret etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçen sene halkın can ve mal güvenliğinin tesisine yönelik bölücü terör örgütüne karşı yapılan terör operasyonlarını, "Kürt halkına yönelik operasyonlarmış" gibi yansıtmaya çalışan terörist Bayık, örgüt mensuplarına, halk oylamasında "Evet" çıkmasının PKK'nın sonu olacağı mesajını da verdi.

Bayık, tehdit konuşmasında daha ileri giderek, "Evet" yönünde ya da "Boykot" yönünde karar alan Kürtler için, "Şerefsizler" ifadesini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: SİZ CANINIZI NASIL KURTARACAĞINIZI DÜŞÜNÜN

Öte yandan örgütün tehditlerine en net cevap İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, Diyarbakır ve Van'da yaptığı açıklamalarda terör örgütlerinin 'Hayır' kampanyasına verdiği desteği, 'Evet' verecek vatandaşlara yönelik tehditlerine değindi. Soylu, örgütün operasyonlarda ağır darbeler aldığını, bitme noktasına geldiğini belirterek, "Siz referandumu düşüneceğinize canınızı nasıl kurtaracağınızı düşünün" dedi. 

Yorumlar

ihsan mit operasyon yapıp şu hainin işini bitiremedinya yuh olsun kaldıki ırakta o kadar türkmen var uyuyorlar