Serçeşme Cemevi’nin kubbesi NASA’dan

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin görkemli bir törenle hizmete sunduğu Batıkent Kültür Merkezi içerisinde yer alan ve Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap veren Serçeşme Cemevi, içerisinde barındırdığı unsurlarla ve muhteşem mimarisi ile göz k.

Google Haberlere Abone ol
Serçeşme Cemevi’nin kubbesi NASA’dan

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin görkemli bir törenle hizmete sunduğu Batıkent Kültür Merkezi içerisinde yer alan ve Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap veren Serçeşme Cemevi, içerisinde barındırdığı unsurlarla ve muhteşem mimarisi ile göz kamaştırıyor. Cemevinin camdan yapılan kubbesini ise NASA’dan gönderilen 'Kalp ve Ruh' nebulası süslüyor.

Uzaya 1990 yılında fırlatılan Hubble Teleskopu tarafından çekilmiş 'Heart and Saoul' yani 'Kalp ve Ruh' nebulası cemevinin kubbesine uygulandı. Uzun süren yazışmalar sonucunda NASA’dan gönderilen fotoğrafın orijinali, cemevine ayrı bir anlam kazandırırken Alevi inancındaki, arşa çıkarak Allah’a ulaşmayı simgelemesi bakımından önem taşıyor.

CEMEVİ, ALEVİLERİ BULUŞTURDU

Büyük beğeni toplayan ve tüm alevi derneklerini bir çatı altında buluşturan Serşeçme Cemevi, 300 kişinin ibadet edebileceği, son teknoloji ışık, ses ve görüntü sistemi ile donatıldı. Cemevinde ayrıca 300 kişilik yemekhane, bin kişiye lokma hazırlanıp sunulabilecek kapasitede endüstriyel mutfak, Alevi dernek ve vakıflarına ayrılmış 12 oda ve kurban kesim yerleri de bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar