Serbest kalan polis: Hasta annemin yanında refakatçi iken gözaltına alındım

Sahur vakti yapılan operasyon ile gözaltına alınan ve haklarında tahliye kararı verilen polisler adliye çıkışında aileleri ve arkadaşları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Aileleri tarafından karşılanan polisler, birer...

Google Haberlere Abone ol
Serbest kalan polis: Hasta annemin yanında refakatçi iken gözaltına alındım

Sahur vakti yapılan operasyon ile gözaltına alınan ve haklarında tahliye kararı verilen polisler adliye çıkışında aileleri ve arkadaşları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Aileleri tarafından karşılanan polisler, birer açıklama yaptı. Kayseri’de annesinin tedavi gördüğü hastanede refakatçi olduğu sırada gözaltına alındığını belirten Kazım Aksoy yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Annem bir yıl içerisinde 2 kez felç ameliyatı geçirdi. Kayseri’de onun yanında hastanede refakatçi iken gözaltına alındım. Doktorlar annemin kesinlikle üzüntü, sıkıntı, stres yaşamaması gerektiğini söyledi. Ben anneme haber vermeden geldim, hala haberi yok. Televizyon seyrettirilmiyor, telefonla görüştürülmüyor ve o şekilde şu ana kadar haberi olmadı. Haberi olursa Allah muhafaza telafisi mümkün olmayan şeylerin olacağından endişe ediyorum.”

İçeride kaldıkları 8 gün boyunca fiziki ve manevi şartların ağır olmasına rağmen huzurlu ve mutlu olduklarını anlatan Aksoy, “Ailelerimizi merak ediyorduk, onlar bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Bizi dualarıyla destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında birçok badire atlattığını kaydeden Aksoy, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Önce Gaziosmanpaşa’ya tayinim çıktı. Sonra müdüriyet emrine alındım. Daha sonra 2 kez açığa alındım, 2 kez meslekten ihraç edildim. Daha sonra gözaltına alındım ve 8 gündür de gözaltındayım. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yaptık diye pişmiş tavuğun başına gelmeyen neredeyse her şey başımıza gelmiş gibi. Bundan sonra da devam edecektir, etsin hiç önemli değil. Çünkü biz hukuksuz, kanunsuz hiçbir şey yapmadık. Mahkemelerin kararları, savcının talimatı haricinde hiçbir şey yapmadık. Eğer yapmış olsaydık zaten bize gösterirlerdi. Ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Demek ki bizim de nasıl Adnan Menderes demokrasi mücadelesinde bir bedel ödedi. Bizimde rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bedel ödememiz gerekiyordu, onu ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz öyle gözüküyor. Ama vatanımız, milletimiz için her şey feda olsun diyorum. Dimdik ayaktayız. Biz kanunsuz olan şeyleri soruşturuyorduk. Şu an kanuna, mevzuata uygun olarak yapılanlar soruşturuluyor. Yani niye savcılığa yazı yazdınız, niye mahkemeden karar aldınız bunlar soruluyor."

"4 GÜN GÖZALTINDA 4 GÜN MUHAFAZA ALTINDA KALDIK, EŞYA MUAMELESİ GÖRDÜK"

Tahliye olan polislerden Gaffur Ataç, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını söyledi. “8 gün boyunca 4 gün gözaltında kaldık 4 gün muhafaza altında kaldık bir eşya muamelesi gördük.” diyen Ataç, şu açıklamalarda bulundu: “Yapılanlar kanunlara uymuyor. Psikolojik baskı gördük, hakkımı helal etmiyorum. Serbest kalanlarımız tutuklananlarla vedalaşmak istediler. Fakat vedalaşmayı bile bize çok gördüler. Bu vicdansızlığı siz halkıma bırakıyorum siz daha iyi bilirsiniz. İlk 4 gün devlet tarafından karşılandı bütün yemeklerimiz ama diğer 4 gün sağ olsun avukatlarımız ve ailelerimiz, akrabalarımız, buradaki vatandaşlar her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Allah onlardan razı olsun.”

Bayram namazını adliyenin mescidinde kılma isteklerinin engellendiğini söyleyen Ataç, “Bir üst katımızda mescit var, bayram namazı için arkadaşlar rica ettiler. Ama bayram namazını bile çok gördüler. Bizde dedik ki insan zor durumda kalsa bile dini vecibesini yerine getirmek için her şeyi yapabilir, bizde yerine getirdik. Allah kabul etsin diyelim.” dedi. CİHAN

Yorumlar