Sera Gölü'nün etrafı mesire alanı olarak düzenlenecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sera Gölü’nün etrafının 360 derece dolanılabilecek bir mesire yeri haline getirileceğini söyledi. Milletvekili Faruk Özak ile Sera Gölü projesini inceleyen Vali Öz, proje ile Trabzon’un önemli bir turizm merkezi...

Google Haberlere Abone ol
Sera Gölü'nün etrafı mesire alanı olarak düzenlenecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sera Gölü’nün etrafının 360 derece dolanılabilecek bir mesire yeri haline getirileceğini söyledi.

Milletvekili Faruk Özak ile Sera Gölü projesini inceleyen Vali Öz, proje ile Trabzon’un önemli bir turizm merkezi daha kazanacağını ifade etti. Öz, "Sera Gölü’nün etrafının 360 derece dolanılabilecek bir mesire yeri haline getirilmesi ve orada sosyal donatı alanların oluşması için bir proje ihalesi yaptık. Proje hazırlama süreci devam ediyor. Bugünde projenin gelinen aşamasını beraber değerlendirdik. Projede neler yapılacağını, yeni eklemeleri neler olacağını değerlendirdik. Projeyi en kısa zamanda tamamlayıp yapım ihalesi aşamasına geçeceğiz." dedi.

Sera Gölü’nde ikinci bir aşama olarak dolgu imar planları ile yapılması gereken uygulamalar olduğunu belirten Öz, "Onların da proje ihalesine çıkacağız. Trabzon’un önemli bir turizm merkezi olacak olan Sera Gölü’nün, insanların nefes alacağı önemli bir turizm destinasyonu olması için hep beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Faruk Özak da bölgenin ve ilin geleceğinin turizme bağlı olduğunu, bu konuda yapılan çalışmaların gerek yerelde gerekse Ankara’da takipçisi olacağını dile getirdi. Özak, bu anlamda Sera Gölü’nün önemli bir değer olduğunu, proje uygulanması sonucunda güzel bir turizm alanı olacağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar