SEPTO Oyuncak Tasarımı yarışmasında dünya birincisi oldu

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, İzmir Büyük Şehir Belediyesinin desteği ile sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 8. Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO’yu düzenledi. Yarışmaya Konya’nın...

Google Haberlere Abone ol
SEPTO Oyuncak Tasarımı yarışmasında dünya birincisi oldu

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, İzmir Büyük Şehir Belediyesinin desteği ile sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 8. Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO’yu düzenledi. Yarışmaya Konya’nın Akşehir İlçesinden katılan Özel Reyhan İlk Öğretim Okulu 'Oyuncak Tasarımı' kategorisinde 8. sınıf öğrencisi İbrahim Hasan Kuru Dünya 1.si oldu.

Türkiyeden 515 okul 81 ilden okulun yarıştığı ve farklı dallarda katılınan bu yarışmada Reyhan Koleji resim ve oyuncak tasarımı kategorilerinden finale kalıp, oyuncak tasarımı kategorisinde Dünya 1.si oldu. Reyhan Koleji Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mehmet Akif Soyertaş, bu organizasyon için bir yıl boyunca çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtti.

Soyertaş, "Bir yıl boyunca desteğini esirgemeyen çalışmalarımızda bize katkıda bulunan okul müdürümüze teşekkür ediyoruz. Tasarım alanındaki çalışmalarından hiçbir zaman geri kalmamış bir kurumuz. 'Güzel bakan güzel görür, güzel gören ise hayatından lezzet alır' ilkesinden yola çıkarak yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olmanın gururunu yaşadık." dedi.

CİHAN

Yorumlar