Şenol: MEB kendisine kapıkulu aramaktadır

Hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ‘Dershane Yasa Tasarısı’ eğitim camiasında tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Şenol: MEB kendisine kapıkulu aramaktadır

Hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ‘Dershane Yasa Tasarısı’ eğitim camiasında tepkiyle karşılandı. Kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarıda kabul edemeyecek hususların yer aldığı belirtildi.

    Türk Eğitim- Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, hiçbir alt yapı hazırlanmadan, planlama yapılmadan, dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarmadan dershaneleri kapatmaya hazırlanan hükümetin önümüzdeki günlerde eğitim-öğretimde kapatılamaz yaraların açılmasına neden olacak bir girişimde bulunduğunu söyledi.

    Şenol, “Bazı basın organlarınca devrim olarak nitelendirilen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile son birkaç ayda hükümet eliyle yaratılan ve memleketin genel ahvaline hakim olan kaos ortamının bakanlığımıza da hakim olmasının istendiği görülmektedir.” diye konuştu.

    “Yolsuzluk, arsızlık ve hırsızlıkların ayyuka çıktığı bir ortamda eğitim sisteminin en büyük sıkıntısı olarak yönetici atama mevzuatını görmek için sanıyoruz Nabi Avcı ve Yusuf Tekin olmak lazım” diyen Şenol, “Zira eğitimle uzak yakın münasebeti olmayan bu muhteşem ikilinin 'bakanlık merkez teşkilatından dağ başlarındaki köy okullarına kadar nasıl kadrolaşır, nasıl yandaş sarı sendika mensuplarını kendilerine büyük gelecek koltuklara oturturuz?' çabasıyla hazırladıkları bu düzenleme eğitim sisteminde telafisi mümkün olmayacak zararlar açacaktır. Yıllarca yöneticilik yapan eğitim çalışanlarının emekleri, tecrübeleri, birikimleri ve kazanılmış hakları hiçe sayılmak istenmektedir. Bu iktidarca her gün darbe vurulan meslek onuru ve eğitimcinin halk gözündeki itibarı bu düzenlemeyle ayaklar altına alınacaktır. İktidar partisi bu düzenlemeyle okullara yönetici değil, kendilerine kapıkulu atamak istemektedir.”

    Şenol, dershanelerin kapatılmasının çözüm olmayacağını, sınav yapıldığı sürece öğrencilerin sınavlara hazırlanmak için alternatif eğitim arayışlarına yöneleceğini, bu düzenlemeyle merdiven altı dershanecilik gibi ucube bir duruma sebebiyet verileceğini fark edilmesini istedi. CİHAN

Yorumlar