Şenlikler öğrencilerin bilime olan ilgisini artırıyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen Milli Eğitim Bilim Şenliği Projeleri kapsamında, Aksaray Şehit Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Ortaköy Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen bilim şenliklerinde, birbirinden güzel eserler sunuldu....

Google Haberlere Abone ol
Şenlikler öğrencilerin bilime olan ilgisini artırıyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen Milli Eğitim Bilim Şenliği Projeleri kapsamında, Aksaray Şehit Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Ortaköy Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen bilim şenliklerinde, birbirinden güzel eserler sunuldu.

İlgili sergilerde, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) gerçekleşen Geleneksel Bilim, Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında yapılan yarışmaya katılan eserler yer aldı. Sergilere, TÜBİTAK Bilim Şenliği'ne katılan öğrencileri motive etmek amacıyla ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve öğretim üyeleri de iştirak etti. Fen Lisesi’nde farklı çalışmaların yer aldığı sergide Dekan Yılmaz, öğrencilerden projelerinin amaç ve kapsamıyla ilgili bilgi alıp, çeşitli önerilerde bulundu.

Ortaköy Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bilim Şenliği'nde de renkli çalışmalar görücüye çıktı. Buradaki sergiye Amerika Virginia Commonwealth University’den Doç. Dr. Jacqueline T. McDonnough ve beraberindeki ekibi de katılarak, beğenilerini dile getirdiler. Dekan Yılmaz, bu tür çalışmaların, öğrencilerin temel alanlardan fen bilgisi ve teknolojiye olan ilgilerini artıracağını belirterek, öğrencilerin bu tür çalışmalara ve yarışmalara cesaretlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dekan Yılmaz etkinliğin sonunda, ASÜ Geleneksel Bilim, Kültür ve Bahar Şenliği’ndeki projeler arasında 2’nci sırada yer alan projenin öğrencilerini ve danışmanlarını tebrik etti. CİHAN

Yorumlar