Senegalli yolcu Atatürk Havalimanı'nda doğum yaptı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde uçağının kalkış saatini bekleyen Senegalli yolcu, doğum sancıları tutunca erken doğum yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Senegalli yolcu Atatürk Havalimanı'nda doğum yaptı

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle bugün Dubai'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ve transit şekilde Senegal'in başkenti Dakar'a gidecek bulunan 28 yaşındaki Diouf Gansiry, uçağının kalkış saatini beklemeye başladı. Dış Hatlar Terminali'ndeki 216 numaralı salonda beklemeye başlayan 7 maaş gebe Gansiry'nin bu sırada doğum sancıları tuttu.

Havalimanı terminal işletmeci firması TAV'da görevli memurların halden haberdar olması üzerine, Gansiry derhal havalimanı sıhhat kliniğine kaldırıldı. Gansiry, burada yapılan operasyonla bir bay çocuk dünyaya getirdi. Ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne ve bebeğin sıhhat durumunun iyi bulunduğu öğrenildi.

Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar kendi doktorlarından aldıkları ''Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur'' ibaresi bulunan sıhhat raporuyla yolculuk edebiliyor. 36. hafta ve sonrasında ise hekim raporu olsa bile gebe yolcuların uçakla seyahatine izin verilmiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar