Senegal prensesine İzmir'de doğum günü partisi

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin kendi adını verdiği yeğeni prenses Aminata Deniz Toure, birinci yaş günü İzmir’de kutlandı.Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin kendi adını verdiği yeğeni prenses Aminata Deniz Toure, 1. yaş günü nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Senegal prensesine İzmir'de doğum günü partisi

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin kendi adını verdiği yeğeni prenses Aminata Deniz Toure, birinci yaş günü İzmir’de kutlandı.

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin kendi adını verdiği yeğeni prenses Aminata Deniz Toure, 1. yaş günü nedeniyle Türk annesi Yasemin Fidan Toure ile İzmir'e geldi. İzmir doğumlu olan prensesin doğum günü, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ile kutlandı.

Senegal’de Popengnine Belediye başkan adayı olan babası Madiyou’nun seçim çalışmalarında bulunması nedeniyle doğum gününe katılamadı. Türk anne Yasemin Fidan Toure, “Senegal ile Türkiye arasında aslında çok fark yok. En azından dini anlamda çok fark yok. Dini değerlerimiz bizi birbirimize bağlıyor. Orada yaşamaktan çok mutluyum. Türkiye ve Senegal arasında en azından kültürel ve ticari köprüler kurulursa çok güzel olur” dedi. Doğum gününe katılan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ise Türkiye ve Senegal ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından prenses Aminata Deniz Toure, annesi ile birlikte mumları söndürdü.

CİHAN

Yorumlar