Sendikalardan ortak 1 mayıs açıklaması

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, “Türkiye’nin temel sorunlarının çözülmesi talebinin öne çıktığı kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs için yine kol kola hazırlanıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Sendikalardan ortak 1 mayıs açıklaması

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, “Türkiye’nin temel sorunlarının çözülmesi talebinin öne çıktığı kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs için yine kol kola hazırlanıyoruz. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yağma ve talana karşı çıktığımızı, hırsızların ve siyasal uzantılarının peşini bırakmayacağımızı göstermek için haydi 1 Mayıs’a.” dedi.

İzmir’de Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş üyeleri, Konak Meydanı'nda toplanarak ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Türk-İş Bölge Temsilcisi Karakoç, 1 Mayıs'ların bugün her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirterek şunları kaydetti: “Kıdem tazminatımız başta olmak üzere tüm haklarımız hedefte. Ödünç işçilik uygulamalarıyla köle pazarları oluşturulmak isteniyor. Yasa tanımazlıkla kölece çalışmanın dayatılması işçi sağlığı ve iş güvenliği ortadan kaldırılıyor. ILO kaynaklarına göre her yıl 1,2 milyon çalışan, iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısıyla hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde her gün ortalama üç çalışanın, iş kazalarında hayatını kaybettiği ifade edilmektedir. Türkiye’nin aydınlık geleceği için, başta parasız eğitim ve sağlık hakkı olmak üzere herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve parasız yararlanması için, taşeron ve sözleşmeli çalışmanın yasaklanması, herkesin kadrolu istihdam edilmesi için, madenler ve elektrik santralleri başta olmak üzere özelleştirmelere son verilmesi için, işçi cinayetlerinin, işten atmaların son bulması için, kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik şiddet ve tacize son verilmesi, istihdamda kadın emeğine daha çok yer verilmesini haykırmak için, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yağma ve talana karşı çıktığımızı, hırsızların ve siyasal uzantılarının peşini bırakmayacağımızı göstermek için haydi 1 Mayıs’a. Yaşasın birlik mücadele dayanışma bayramı 1 Mayıs.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, tarihî Kemeraltı Çarşısında esnaf ve diğer vatandaşlara 1 Mayıs bildirileri dağıttı. CİHAN

Yorumlar