Sendikalardan MEB’e büyük tepki

Gaziantep’te bir okul müdürü ve müdür yardımcısının bıçaklanması sonucu eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı’na sert tepkide bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sendikalardan MEB’e büyük tepki

Gaziantep’te bir okul müdürü ve müdür yardımcısının bıçaklanması sonucu eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı’na sert tepkide bulundu. Okulda gerekli önlemin alınmadığını dile getiren eğitim sendikaları, "Öğretmene şiddetin son bulması için gerekli tüm yasal güvenlik tedbirlerinin alınmasını tüm öğretmenler ve toplum vicdanı adına yetkililerden talep ediyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Gaziantep'te İsmet Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Ali Özpolat ve Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu’nun tinerci 2 kişi tarafından bıçaklanmasına eğitim sendikaları sert tepkide bulundu. Gerekli önlemin alınmadığını dile getiren Eğitim sendikaları, öğretmene yapılan şiddeti kınadı.

Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş Sen, Birlik Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen okulun önünde bir araya gelerek ayrı ayrı basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, “Öğretmenlerimize yapılan bu çirkin saldırıyı, şiddet ve nefretle kınıyor, saldırganların hak ettiği cezaya çarptırılmasını ve öğretmene şiddetin son bulması için gerekli tüm yasal güvenlik tedbirlerinin alınmasını tüm öğretmenler ve toplum vicdanı adına yetkililerden talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından eğitimciler dağıldı.
CİHAN

Yorumlar