Sendika ve öğretmenlerden 17 Aralık ve dershane vurgusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarına üye öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sendika ve öğretmenlerden 17 Aralık ve dershane vurgusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarına üye öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan eylem de konuşan sendika temsilcileri 17 Aralık yolsuzluğuna ve eğitimde yaşanacak olan sorunlara değindi.

Ereğli'de KESK'e bağlı Eğitim Sen, Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen, Birleşik Kamu İş'e bağlı Eğitim İş Sendikalarına üye öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Anıt önünde ve basın açıklaması düzenledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan 150 kadar öğretmen, 'Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim', 'Parasız Eğitim, Parasız Sağlık', 'Talana değil, eğitime bütçe' sloganları attı. 'Para-lel Tape', "Öğretmeniz Tüccar Değiliz", "Yolsuzluğunuz yoksulluğumuzdur, hükümet istifa" "Babacım Allah'ın izniyle" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

    İlk açıklamayı okuyan Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi İbrahim Koç hükümetin yangından mal kaçırır gibi hazırladığı bir torba yasa ile eğitimi bir kez daha kendi çıkarları ve siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istediğini söyledi.

    Türk Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk ise konuşmasında 17 Aralık'ta ortaya çıkan ayakkabı kutusu ile hükümete gönderme yaptı. Öztürk konuşmasında "Onca yıl okuyup işsiz kalmak ne demek! Boşa harcanan paya mı yanarsın, 20 yıllık eğitim hayatının israf olmasına mı, yıkılan hayallere mi! Herkes bunu anlayamaz. Çünkü bu ülkede bazılarının ayakkabı kutularında yıkılan hayaller var. Bazılarının ayakkabı kutularında ise milyon dolarlar, bazılarında da gemicikler var. Herkes bunu anlayamaz, herkes anlayamaz Başbakan." dedi.

    Eğitim İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, tasarının yasalaşması durumunda, kamusal eğitim alanının daha da daralacağını belirtti.

    Sendikaların Ereğli temsilcilerinin yaptıkları basın açıklamalarının ardından davul zurna eşliğinde halay çeken öğretmenler daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar