SENATURK’ün meme kanseri üzerine çalışmaları takdir topluyor

Düsseldorf merkezli Avrupa Meme Bilimi Akademisi EAoS ve Türk Meme Bilimi Akademisi SENATURK işbirliği resmen başladı.

Google Haberlere Abone ol
SENATURK’ün meme kanseri üzerine çalışmaları takdir topluyor

Düsseldorf merkezli Avrupa Meme Bilimi Akademisi EAoS ve Türk Meme Bilimi Akademisi SENATURK işbirliği resmen başladı. Dört yıl önce iki tıp akademisi arasında imzalanan anlaşma üzerine geçtiğimiz hafta başlayan işbirliğinde meme kanseri konusunda araştırmalarda bulunulacak. Bu bağlamda SENATÜRK üyesi tıpçılar Almanya’da eğitim almaya başladılar.

Perşembe günü Düsseldorf Belediyesi’nin heyet onuruna düzenlediği resepsiyonda Düsseldorf Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Marie-Agnes Strack-Zimmermann, “Türkiye ve Almanya arasında tıp alanında köprü kuran SENA projesinin hızlı gelişimi, Almanya’nın gurur kaynağı Avrupa Meme Bilimi Akademisi’nin uluslararası faaliyetlerine de ivme kazandırmıştır. Türk ve Alman bilimsel kurumları arasında gerçekleşen bu işbirliğine katkı yapmaktan biz de mutluyuz.” diye konuştu.

EAoS Öğretim Üyesi Dr.Cem Yılmaz’ın SENA Projesi hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından başlayan resepsiyon, Türk ve Alman heyetlerini bir araya getirdi. Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür ise projeye destek vereceklerini kaydetti. Proje hakkındaki görüşlerini bildiren Prof. Dr. Zafer Cantürk Türkiye’deki gelişimi hızlandırmak amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini belirtirken, esas hedeflerinin, Türkiye çevresinde bulunan ülkelere birikimlerini aktarmak olduğunu vurguladı.

Heyet yönetiminden Prof. Dr. Abut Kebudi ise, “SENATURK olarak ülkemiz ve çevre ülkeler için belirlediğimiz hedeflere planlarımızdan 2 yıl önce ulaştık, şimdi sırada dostumuz ve değerli meslektaşımız Dr. Mahdi Rezai ile birlikte evrensel standartları Avrasya kıtasına yayacak ortak hareket planını uygulamaya koymak var.” dedi. CİHAN

Yorumlar