'Sen oğlunu savcıya gönderecegine savcıyı paketliyorsun!'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Karasu İlçe Teşkilatının düzenlediği dayanışma ve aday tanıtım gecesine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Sen oğlunu savcıya gönderecegine savcıyı paketliyorsun!'

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiyi yolsuzluklar konusunda eleştirerek, "Ben o AKP'liler gibi 700 Bin TL'lik saat takacak, 1000 dolarlık kravat takacak halim yok. 20 TL'lik kravat takıyorum." diye konuştu. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Sakarya’nın Karasu İlçesi'nde dayanışma gecesi ve aday tanıtım gecesine katıldı. Karasu Otelde düzenlenen geceye CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin yanı sıra CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar katıldı.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce gece de yaptığı konuşmaya Karasu Gençlik Kolları Başkanına taktığı kravatı hediye ederek başladı. İnce, "Benim AK Partililer gibi 700 bin dolarlık saat takacak, 1000 dolarlık kravat takacak halim yok. 20 liralık kravat takıyorum. Biz onu ayakkabı kutularındaki dolarlarla alamadık. Yatak odasındaki kasalarda, para sayma makinelerinden para sayarak almadık. Alın teri ile aldık." diye konuştu. 

'BU İSTİKLAL DEĞİL İSTİKBİLAL SAVAŞIDIR'

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dikkat çeken İnce konuşmasını söyle devam etti: 

"Allah Allah dediler memleketi yediler. İş hesaba gelince süt dökmüş ak kediler. Bu milleti böyle kandırdılar. Müslümanlar ikiye ayırdılar. Ne zamandan beri Müslümansın? Kalubeladan beri müslümanım . Bir de son on yılda Tayyip’ten sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza. Sanki bu toraklarda 1400 yıldır Müslümanlık yokmuş gibi sanki bir tek bunlar Müslüman. Yetimin hakkını yiyorsun. Devletin parasını çalıyorsun. İmar rezaleti sende, yatak odasında kasa sende. Sonra diyorsun ki savcı soruşturmasın, emniyet kavuşturmasın, kimse gereğini yapmasın. Utanmıyorsun değil mi? Utanmıyorsun. Polisi değiştiriyorsun savcıyı değiştiriyorsun. Yetmedi şimdi HSYK’yı değiştiriyorsun. Diyorsun ki 'bu bir istiklal savaşıdır'. Bende diyorum ki bu bir İstiklal savaşı değil, bu bir İstikbilal savaşıdır, istikbilal." diye konuştu.

'SEN OĞLUNU SAVCIYA GÖNDERECEGİNE SAVCIYI PAKETLİYORSUN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunu savcıya göndermesi gerektiğini söyleyen İnce konuşmasını söyle sürdürdü:

" Oğlunu gönder savcının karşısına, sen oğlunu savcıya göndereceğine savcıyı paketliyorsun. Nereye gönderdin oğlunu? Tarifeli uçakla mı gönderdin?, Başbakanlığın uçağına mı bindirdin? nereye gönderdin oğlanı? Türkiye'de eğer başbakanın oğlu milletvekilinin oğlu, belediye başkanının oğlu, çöpçünün oğlundan farklıysa, yandık demektir “ dedi. 

'HUKUK VE ADALETİN KARŞISINDA HERKESİN EŞİT OLMASI GEREKİR'

Hukukun ve adaletin karşısında herkesin eşit olması gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, Başbakanın oğlununda, Milletvekilinin oğlunun da, çobanın oğlunun da eşit olması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin bir uçurumun eşiğinde olduğunu iddia eden İnce, devletin çöktüğünü, yargının bittiğini, Üniversitenin bitiğini, Türkiye'de can ve mal güvenliğinin olmadığını, adaletin olmadığını, hukukun olmadığını, Türkiye’nin yalan rüzgarı ile gittiğini söyledi.

'BELEDİYE SEÇİMLERİNDE KOLUNU KANADINI KIRACAĞIZ'

Başbakan’a Karasu'dan seslendiğini söyleyen İnce “ Savcıyı da değiştirsen, polisi de değiştirsen, HSYK kanununu da değiştirsen, kaçış yok. Belediye seçimlerinde kolunu kanadını kıracağız, önümüzdeki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında seni otobüslere bindirip Yüce Divana göndereceğiz “ dedi. İnce konuşmasının ardından alkışlarla salondan ayrıldı. 

Yorumlar