Sen misin Belediye'nin elektriğini kesen!

Elektriği kesilen belediye, Dedaş'ı personeli içerdeyken mühürledi

Google Haberlere Abone ol
Sen misin Belediye'nin elektriğini kesen!

BATMAN'ın Gercüş İlçesi'nde Dicle Elektrik A.Ş.,(DEDAŞ) borcunu ödemediği gerekçesiyle belediyenin elekriklerini kesti. Bunun üzerine BDP'li Belediye Başkanı Esat Üner, işyeri açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle içinde 4 personelin bulunduğu DEDAŞ İşletme Şefliği binasını mühürletti. Yaklaşık 2 saat içeride mahsur kalan personel daha sonra polisler tarafından çıkarıldı.

Batman'ın Gercüş İlçesi'nde DEDAŞ, yaklaşık 3 milyon lira borcu bulunduğu ve ödemediği gerekçesiyle Gercüş Belediyesi'nin elektriklerini bu sabah saatlerinde kesti. Gercüş'ün BDP'li Belediye Başkanı Esat Üner de Belediye Yazıişleri Müdürü Mehmet Eriman ve zabıta ekipleriyle DEDAŞ İşletme Şefliği'ne gitti. Başkan Üner, burada DEDAŞ sorumlusu mühendis Ömer Özdemir ile görüşerek, şefliğin işyeri açma ruhsatı bulunmadığını belirterek, mühürleyeceklerini ve binadaki personelin çıkmasını istedi.

PERSONEL İÇERDE KALDI

Mühendis Özdemir, işyerlerini terk etmeyeceklerini söylemesi üzerine belediye görevlileri 4 personelin içeride kalmasına rağmen kapıyı kapatıp mühürledi. Belediye Başkanı Esat Üner ve beraberindekiler DEDAŞ önünden ayrılırken, personel mühürlenen işyerinin içinde kaldı. Yaklaşık 2 saat mühürlenen işyerinde mahsur kalan DEDAŞ personeli durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, mühürlenen işyeri kapısı üzerindeki ipleri gevşeterek, 4 personeli çıkardı. Polis, olayla ilgili 2 sorumlu personeli ifadesine başvurmak üzere emniyete götürdü.

DEDAŞ:TAVİZSİZ KESİLECEK

Dicle Elektrik (DEDAŞ), 'en borçlu müşteri grubu'nu oluşturan belediyelerde de ödenmeyen borçtan ötürü enerji kesme uygulamasına başlandığını açıkladı. Açıklamada, son olarak borçlarından dolayı Batman'ın Gercüş ve Kozluk belediyelerinin içme suyu trafolarının elektriğini kestiğini açıkladı.

Dicle Elektrik, açıklamasında 30 Aralık 2013 tarihinde yaptığı duyuru ile borcunu ödemek istemeyen ve aralarında belediyeler, resmi kurum, köy içme suları, ticarethane ve işletmelerin de bulunduğu abonelerin enerjisinin kesileceğini bildirildiğini belirtilerek, "Bu duyuru, basın ve yayın kuruluşları aracılığı ile bir çok kez yinelendi. Yılbaşının ertesinde de duyurulduğu gibi kararlılıkla kesme işlemlerine başlandı. Tavizsiz olarak sürdürülen kesme işlemleri sırasında dün ekipler, Batman'a bağlı Gercüş ve Kozluk ilçe belediyelerine ait içme suyu trafolarının enerjisini, ödenmeyen borçları nedeniyle kesti. Dicle Elektrik, kurumun yasal hakları çerçevesinde söz konusu kesme işlemlerin gerçekleştirdi. Borcunu ödemeyen abonelere yönelik bu uygulama hiçbir ayrım gözetilmeksizin, kararlılıkla ve tavizsiz sürdürülecektir" denildi.

Yorumlar